PALA ODLUKA NA SPINUTU Formirana nova vlast: Pola mandata nezavisnom vijećniku, pola SDP-u

"Opcija za koju smo se odlučili da je ispravna i s kojom smo se našli na svim točkama pregovora" - kazao nam je Luka Kovač Levantin


SDP Spinut

Mjesec dana nakon prijevremenih kotarskih izbora u Spinutu, postignut je dogovor! U jednom od najvećih gradskih kotareva do “krize vlasti” došlo je zahvaljujući potezima dotadašnje vladajuće koalicije između HDZ-ovih kotarskih vijećnika te jednog nezavisnog pa se koncem listopada, nakon puno muke, pristupilo nikad brojnijim kotarskim izborima. Najviše glasova dobio je SDP, no minimalno više od HDZ-a. Tako su te dvije političke opcije u kotaru dobile po tri predstavnika, a izvrsni rezultat postigla je Nezavisna lista Luke Kovača Levantina, lista na kojoj su bile mlade osobe (redom u dvadesetim godinama života), i koji su zastupljeni s jednim kotarskim vijećnikom.


SDP Spinut

Kako smo doznali od Luke Kovača Levantina, nakon detaljnih pregovora priklonili su se SDP-ovoj opciji iz koje su pokazali vise sluha za razvoj i uređenje Spinuta…

Prijevremeni kotarski izbori u Spinutu: SDP-u najviše glasova, ali nezavisni će biti ključni za formiranje vlasti

“Prvotno nam je žao da barem na kotarskoj razini sve političke opcije nisu spremne zajedno raditi na dobrobit našeg kotara. Nakon rezultata izbora naša lista je bila spremna ići na nove izbore, no nakon prespavane noći i svjesni da redovni kotarski izbori su za svega 19 mjeseci odlučili smo preuzeti odgovornost, razgovarati s obje stranke tražeći uvažavanje naše nezavisne liste koja ne odgovara nikome osim građanima, te se nadali pozitivnom ishodu pregovara.

Proteklo vrijeme iskoristili smo da kroz ćakulu s našim sugrađanima još jednom utvrdimo koji su krucijalni problemi za naš kvart, te smo na temelju istih odlučili formirati zahtjeve za pregovore, kao temelj naše vizije djelovanja u ovom preostalom periodu kotarskog mandata.


Osnovne smjernice nezavisne liste koje će se implementirati na rad novog kotarskog vijeća će se temeljiti na: odbacivanju ideje spajanja Mandalinskog puta i Gajeve ulice, transparentnom vođenju kotarskih prostora (nikakvo izbacivanje klubova iz prostora), postavljanju reflektora i novih podloga školskom igralištu, odgovorno i transparentno trošenje kotarskih sredstava, otvorenoj komunikaciji sa sugrađanima Spinuta, te na ostalim predizbornim stavkama koje smo spominjali i obavezama koje spadaju pod nadređenost GK Spinut.

Zahvaljujemo se objema opcijama na razumijevanju i pregovorima, te smo kao mlada nezavisna lista, sinoć zajedno donijeli odluku za koju vjerujemo da je najispravnija od tri koje su bile ponuđene.

Po pola mandata

Opcija za koju smo se odlučili da je ispravna i s kojom smo se našli na svim točkama pregovora, te koja nas je odlučila podržati od početka na mjestu predsjednika je politička opcija SDP-a, te smo im kao odlučujući glas u ovome svemu odlučili prepustiti to mjestu predsjedavajućega nakon pola mandata, ukoliko se zacrtani ciljevi ostvare i suradnja bude funkcionirala kao što je i dogovoreno.

Poanta ovoga svega je da Spinut napreduje i ide dalje, te također očekujemo od druge političke opcije HDZ-a da aktivno sudjeluje u radu vijeća i doprinosi boljitku kvarta.”

Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
1
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime