Kako je jutros izvijestila splitska policija, sinoć u 21:40 sati na raskrižju ulice Zbora narodne garde i Poljičke ceste u Splitu dogodila se prometna nesreća u kojoj su lakše ozlijeđena trojica vatrogasaca.

U nesreći je sudjelovalo teretno vozilo Citroen Jumper, kojim je upravljao 28-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine i vatrogasno vozilo Iveco Eurocargo kojim je upravljao 27-godišnji vatrogasac. Ozlijeđen je vozač vatrogasnog vozila i dvojica putnika – vatrogasaca.

VEZANI SADRŽAJ:

Na mjestu događaja je obavljen očevid. Kod vozača vozila Citroen Jumper utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu, zbog čega je u zadržan u službenim prostorijama do otriježnjena. Protiv njega će se podnijeti obvezni prekršajni nalog zbog izazivanja prometne nesreće prilikom prolaska kroz crveno svjetlo i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Iz Žrnovnice danas stižu dobre vijesti. Tri vatrogasca DVD-a Žrnovnice otpuštena su iz bolnice na kućnu njegu.

“Hvala svima na podršci. Šala, Tandara i Bogdane želimo vam što brži oporavak, drž’te se” – poručuju iz DVD-a Žrnovnica.

Najvažnije je da su vatrogasci dobro. Jučer smo svi bili u šoku, no njihovo zdravstveno stanje je najvažnije. Materijalna šteta na vozilu je velika, a činjenica da smo ostali bez cisterne usred sezone dijelom će nam smanjiti operativnu spremnost – kazao je za Dalmacija Danas Milan Barbarić, predsjednik DVD-a Žrnovnica.

Podsjetimo, ovo je vatrogasno društvo krajem ožujka dobilo novu cisternu koja je, nažalost, jučer pretrpjela veliku štetu u prometnoj nesreći. DVD Žrnovnica je, po broju godišnjih intervencija, pri samom državnom vrhu.

Video: Specijalni transporti Batalić

VEZANI SADRŽAJ: