Srđan Mlađan, najokrutniji ubojica kojeg Hrvatska pamti, u kaznionici u Lepoglavi oženio se s 20-godišnjom Eliom Molnar iz Zagreba. Prije vjenčanja mladenku nije vidio, a romansa je započela tako što je Zagrepčanka pisala Mlađanu. On joj je predložio brak, što je ona i prihvatila, piše Jutarnji list.

Svoju namjeru je, prema proceduri, obznanio zatvorskoj upravi koja mu je odobrila vjenčanje. No zatvorska uprava nije mu odobrila boravak s novopečenom suprugom u sobi za posjete, što se inače u svim ostalim slučajevima zatvorenicima odobrava kako bi imali prostor i vrijeme za intimne trenutke. Odobrena mu je samo posjeta u prostoriji gdje se i inače odvijaju posjeti zatvorenicima lepoglavske kaznionice.

– Molim? Što ste rekli? Udala se? Za ubojicu? Moj Bože. Vratila se kasno navečer kući. Preko ruke je nosila prebačenu crnu dugačku toaletu. Ponašanjem nije odavala da joj se dogodila neka prekretnica u životu, nešto važno. Jedino je do tri ujutro ostala pričati s bratom u sobi. Sad kad vrtim film, možda mu je pričala o tom vjenčanju – kazao je šokirani Elijin djed dan nakon zatvorskog vjenčanja.

Svjedoci vjenčanja bila su dvojica osuđenika koje je osuđenik izabrao, a mladenka je u Lepoglavu donijela prstenje. Odobreno im je i fotografiranje. Podsjetimo, Mlađan je prije 21 godinu bez ikakvog povoda u Petrinji ubio svoju vršnjakinju 16-godišnju Elizabetu Šubić.

Pucao joj je u glavu iz automatske puške, a osim nje nastradao je 61-godišnji Petar Jančić (61) koji se slučajno našao na mjestu događaja.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime