OZBILJNO UPOZORENJE SPLIĆANINA: “Skoro sam nasjeo na prijevaru. Budite oprezni, jer lopovi samo čekaju krivi korak”

[UPOZORENJE] "Budite oprezni, mnogim prevarantima dovoljan je samo jedan krivi korak", kazuje nam čitatelj

Čitatelj nam se požalio da je danas ‘umalo’ nasjeo na jednu od čestih i vrlo drskih Internet prevara.


Naime, ovaj Splićanin odlučio je svoju biciklu prodati putem Internet platformi. No, ubrzo nakon toga primijetio je da je počeo dobivati vrlo čudne poruke od nepoznatih ljudi.

“Stavio sam bicikl na prodaju i cijena mu je bila 200 eura. Nakon nekoliko sati javila mi se jedna žena koja je bila zainteresirana. Rekla mi je da je iz Njemačke te da bi voljela kupiti moj bicikl. Odmah mi je naglasila da je voljna odmah platiti bicikl te da će trošak prijevoza preuzeti na sebe”, prepričava nam Splićanin.

“Sve mi je bilo čudno”

Splićanin nam kazuje da mu je ista “uplatila” 300 eura, ali da te novce na računu nikad nije vidio.

“Uplatila mi je 300 eura na račun. Međutim, sve mi je bilo od početka sumnjivo jer mi je došla vrlo “čudna” poruka od Internet platforme PayPal. Naime, ona je od mene tražila da putem aplikacije trebam izvršiti nekoliko koraka da bi mi uplata bila vidljiva. Budući da sam već nekoliko puta prodavao slične stvari preko Interneta, ovo mi je odmah bilo vrlo čudno”, kazao nam je.

Nije nasjeo na njezine upute te je malo “proguglao” da se uvjeri je li stvarno točno to što potencijalni kupac govori.


“Pošto mi je sve bilo čudno, malo sam pretražio Internet i vidio sam da se radi o klasičnoj Internet prevari. Ovim putem želim samo upozoriti ljude da pripaze. Mnogi su vjerojatno ostali bez svojih vrijednih stvari jer su samo jedan trenutak bili nepažljivi i naivni”, upozorava čitatelj.

“Novaca na računu nije bilo”

Kazuje nam da je kasnije pokušao doći do informacije jesu li mu novci zaista uplaćeni, no novaca na računu nije bilo.Mnogi prevaranti Internet platforme koriste kako bi naivne građane navukli na tanak led.

Ovo nije prvi slučaj pokušaja Internet prijevare, zato pripazite!

Moja reakcija na članak je...
Vau
11
Haha
23
Hagić
7
Hmmm
10
Plač
18
Grrr
182
Molim?
37

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime