Danas se otvaraju se škole za učenike razredne nastave te dječji vrtići. Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak rekla je da će u školama biti oko 4500 učenika, dok će u vrtićima biti možda i tri puta više djece nego u školama.

“Očekivali smo više djece u klupama, ali neugodno sam iznenađen kampanjom, ovo se pretvorilo u natjecanje koja će županija imati manje učenika u školi. Imamo kampanju – nemojte slati djecu u školu”, rekao je jutros gostujući u emisiji U mreži Prvog Hrvatskog radija Marko Košiček, glavni savjetnik ministrice Divjak.

Pojasnio je da idućih 14 dana neće biti proširivanja grupa, odnosno da se djeci koja su danas krenula u škole neće moći pridružiti nova djeca.

“Nakon 14 dana očekujemo da će HZJZ izraditi novi okvir sukladno novoj epidemiološkoj situaciji. Ako će mjere biti relaksiranije, pa bit će više djece”, rekao je Košiček.

Također, rekao je kako su dobili prijave roditelja da su ih zvali učitelji i ravnatelji škola da povuku prijave i ostave djecu kod kuće.

“Mi ćemo to istražiti. Ni jedna škola ili vrtić nisu bili zatvoreni, bila je samo obustava nastave”, napominje Košiček.

Biserka Šćurić iz Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola, koja je ravnateljica u zagrebačkoj osnovnoj školi Otona Ivekovića, rekla je da  njezina škola jutros ima samo četiri učenika.

“Roditelji su nepovjerljivi, kad imate takvu preporuku, onda nije čudno da je tako malo roditelja poslalo djecu u školu”, rekla je Šćurić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime