Ove srijede (11.4) s počekom u 19 sati na spitskom FESB-u, u dvorani A101, prof. dr. sc. Ivica Puljak održat će predavanje “Budućnost svemira i ljudskog roda”.

Što očekuje planet Zemlju i Sunčev sustav u bližoj i daljoj budućnosti? Kakva je budućnost ovog dijela svemira i kako će na kraju završiti svemir? Kakva je bliska budućnost ljudskog roda? Kako se najbolje suočiti s izazovima klimatskih promjena, umjetne inteligencije, globalizacije i općenito brzog napretka tehnologije. Kakvu budućnost mi želimo? Na predavanju će se ponuditi odgovori na ova pitanja, kao podlogu za razmišljanje i diskusiju.

Ulaz je slobodan.

O predavaču:
Ivica Puljak predaje fiziku na FESB-u u Splitu, gdje je diplomirao elektrotehniku. Kasnije je magistrirao fiziku elementarnih čestica u Zagrebu, a doktorirao u Parizu. Član je dviju velikih međunarodnih kolaboracija, CMS u Cern-u i MAGIC na Kanarskim otocima. Aktivno je sudjelovao u otkriću Higgsovog bozona, a osim znanstvenog rada bavi se promocijom i popularizacijom znanosti. Dobitnik je mnogih priznanja i nagrada, od kojih mu je najdraža nagrada studenata za nastavni rad.