Ovako sada izgleda plaža ispred hotela Romana koja je u Makarskoj uzburkala strasti

"Nasipanje radimo s visokokvalitetnim materijalom, što su inspekcije službe i potvrdile", ističu u tvrtci Romana d.o.o.


Proteklih tjedana ‘zakuhalo’ uz gradilište hotela, zapravo luksuznog resorta Romana (još uvijek ne potpuno izgrađenog, no u visokom stupnju dovršenosti) u Makarskoj, a prijepor je ispao oko – pomorskog dobra.


Preciznije, nasipanja plaže ispred hotela. Prije desetak dana dvadesetak ljutitih Makarana pokušavali su spriječiti dolazak novih kamiona s materijalom za nasipanje na budući omanji lukobran plaže, pojavila se policija, a bio je stigao i inspektor Lučke kapetanije…

Reagirala je toga dana i Županija, odnosno Upravni odjel za turizam i pomorstvo.

U priopćenju su dosta detaljno opisali tijek događanja i dozvola na pomorskom dobru kod hotela Romana. Doista tvrtka Romana ima koncesiju na obje ‘čestice’, onoj direktno ispod hotela (gdje već postoji plaža) te onoj zapadno od hotela, gdje traju sporni radovi.  Investitor ima lokacijsku i građevinsku dozvolu, ali samo za dio pomorskog dobra. Prema tom priopćenju, čini se kako investitor nema ipak građevinsku dozvolu, odnosno odobrenja Županije za aktualne radove! Jer, izrijekom stoji kako su ‘dana 26. siječnja 2021. godine upozorili koncesionara da prestane s radovima na pomorskom dobru, ukloni građevinske strojeve, ukloni ogradnu žicu te učini sve što je u mogućnosti kako bi se pomorsko dobro vratilo u prvobitno stanje’. Također, zaprijetili su koncesionaru kako će, ako koncesionar ne ukloni strojeve te zaustavi radove, ‘nastaviti obračunavati iznos ugovorne kazne za svaki dan zakašnjenja’, dok je posebno istaknuto kako će ‘pokrenuti postupak oduzimanja koncesija na pomorskom dobru ako se koncesionar ogluši na gore navedeno’.

– Pravomoćnu lokacijsku i građevinsku dozvolu imamo za zahvat na pomorskom dobru. Odmah nakon dobivanja pravomoćne građevinske dozvole (26. kolovoza 2020.) podnijeli smo zahtjev za suglasnost Županijske skupštine, a nadopunu smo zatražili 08. siječnja 2021. Shodno navedenom, trenutno smo u procesu dobivanja suglasnosti Županijske skupštine – stoji u priopćenju koje potpisuje Ines Buntić, koordinatorica radnih poslova tvrtke Romana d.o.o.

Kako sada izgleda plaža ispred hotela Romana, pogledajte u priloženoj fotogaleriji.Moja reakcija na članak je...
Vau
14
Haha
4
Hagić
3
Hmmm
1
Plač
10
Grrr
47
Molim?
22Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime