Ubijen je poludjeli mudžahedin i serijski ubojica iz BiH Edin Gačić.

Gačić je ubijen u razmjeni vatre s policijom u mjestu Košćan na području Hadžića. Jedan specijalac je ranjen. Policija je sazvala izvanrednu presicu u kojoj su opisali kako je došlo do Gačićevog lociranja i usmrćivanja.

Portal Klix.ba objavio je fotografiju skloništa u kojem se Gačić skrivao. Pišu kako se tijekom svog bijega od policije najvjerojatnije skrivao u napuštenim objektima, ali je u obližnjoj šumi nadomak Košćana, mjesta gdje je ubijen, napravio i improvizirano sklonište od granja.

Za psihički nestabilnim serijskim ubojicom i bivšim mudžahedinom bosanskohercegovačka policija bezuspješno je tragala više od tjedan dana. Prošloga ponedjeljka ubio je vlasnika dućana kod Konjica, a u subotu je, bježeći od policije, deset kilometara dalje od tog mjesta ubio policajca.

Gačić je krajem devedesetih ubio suborca iz mudžahedinske postrojbe, a kad je pušten iz zatvora na slobodni vikend ubio je vlastitu majku zbog čega je osuđen na 20 godina. Iz zatvora je izašao 2017. godine.

Stanovnici BiH danima su bili u strahu zbog ubojice koji se krio, zbog čega su bile podignute visoke mjere sigurnosti, a na terenu angažirano više od tisuću policajaca.

Vlada KS-a je raspisala i nagradu u iznosu od 50.000 KM (oko 190 tisuća kuna) za informaciju koja će dovesti do uhićenja Edina Gačića.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime