Manifestacija Romantika u Saloni održat će se u 3 različita termina s ciljem “oživljavanja” povijesti kroz kvalitetnu i autentičnu interpretaciju antičke baštine putem organizacije tematskih večeri kojima se na kreativan način prikazuje život u Saloni u antičko doba.

Spomenuta manifestacija je dobitnik godišnje turističke nagrade „Simply the best 2013“ (kristalne statue i zlatne povelje) koju su dodijelile UHPA i turistički časopis Way to Croatia u kategoriji Posebna priznanja za inventivnost i razvoj turističkih proizvoda, u okviru poslovno turističke burze PUT u Malinskoj na otoku Krku.

U 2019. godini program će se sastojati od slijedećih tematskih događanja:

1) Večer gladijatora amfiteatar Salona – 06.07.2019., 21:00h – ova večer označava početak manifestacije Romantika u Saloni uz borbu gladijatora udruge Spectacula Gladiatoria koje ugošćujemo iz Pule te show s vatrom izvrsne Elsie Angeles novaković u društvu cara Dioklecijana (Nato Pivalica) te carice Priske. Večer će obilježiti nastup mladog dvojca Antonio Palanović i Leopold Stašić s violinama, a u okviru večeri također će se tradicionalno održati sajam antičkih zanata, kao i nastup Solinskih bubamaraca.

2) Antičko vjenčanje –Tusculum Salona – 19.07.2019., 21:00h – ovom večeri želimo prikazati kako je izgledalo rimsko vjenčanje, na koji način se uljepšavala mladenka i mladoženja, kako je izgledala antička gozba i sama ceremonija vjenčanja. Večer će obilježiti nastup mladog pijanista Marina Limića, a riječ je o projektu koji provodimo s hotelom Salona palace i agencijom Dreamtime events Croatia kako bismo ovakav proizvod stavili na tržište.

3) Antika uz Jadro –Centar grada Solina –09.08.2019., 20:00h – ovom večeri donosimo dašak antike u centar grada Solina uz sajam antičkih zanata -kovač lončar, košačar, toge, radionica antičkih suvenira, mozaika, prodaja proizvoda za uljepšavanje te glazbeni nastup Stipana Popovića i Ivane Kenk Kalebić (mandolina i gitara).

U okviru 1 i 2.večeri posjetiteljima je osiguran besplatan razgled Salone kao i besplatan prijevoz autobusom sa Splitske rive i natrag. Ulaz na manifestaciju je besplatan.

romantika_u_saloni_(1)