Otvoreni radovi rekonstrukcije županijske ceste kroz Krušvar. Započeli radovi na cesti Seget – Medena, Dolac – Trnbusi, iskoro na Čiovu

Otvorenje je izvršeno na samome križanju ŽC 6146 Krušvar i ŽC 6260 Dugopolje-Bisko, na lokaciji na kojoj će se  nakon završetka radova nalaziti rotor


Današnjom svečanošću započeti su radovi na rekonstrukciji županijske ceste ŽC 6146 kroz Krušvar koja se nalazi na području Općine Dicmo. Svečanosti su nazočili i radove otvorili župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i ravnatelj Županijske uprave za ceste Split Petar Škorić, s predstavnicima izvođača, tvrtke Strabag. Otvorenje je izvršeno na samome križanju ŽC 6146 Krušvar i ŽC 6260 Dugopolje-Bisko, na lokaciji na kojoj će se  nakon završetka radova nalaziti rotor.
Već prethodnih godina ŽUC Split je rekonstruirao županijsku cestu ŽC 6121 Dicmo – Prisoje i dio županijske ceste ŽC 6280 Dicmo – Bisko. Cesta ŽC 6146, koja se nalazi između navedenih, je zbog nedovoljne širine i nepovoljne geometrije zahtijevala rekonstrukciju.
Županijska uprava za ceste Split je provela sve potrebne radnje kako radovi mogli započeti – ishođena je građevinska dozvola, riješeni su imovinsko-pravni odnosi za otkup zemljišta i proveden je javni natječaj za izvođenje radova.
Trenutna širina asfaltnog kolnika je 3,7-4,5 metara, dok će nakon rekonstrukcije ona biti čak 5,5 metara. Rekonstrukcijom je predviđena i izrada oborinske odvodnje ceste, a križanje s cestom za Bisko riješeno je u obliku rotora. Također je predviđena i nova prometna signalizacija.
Završetkom radova žitelji ovog kraja imat će novu i modernu prometnicu koja će jamčiti sigurniji i bolji promet. Sam početak radova rekonstrukcije ove prometnice i sva dosadašnja ulaganja pokazuju kako Županijska uprava za ceste Split, zajedno sa Splitsko-dalmatinskom županijom brine o ovom kraju i svim njegovim stanovnicima.

Važnije aktivnosti ŽUC-a Split u 2019. i planovi za 2020. godinu

ŽUC Split ove 2019. godine ima realizaciju preko 140 mil. kn. Dio od oko 54 mil. kn se odnosi na poslove redovnog održavanja cesta u duljini oko 1.700 km, a ostalo su investicije širom županije.


Završena je rekonstrukcija zadnje dionice županijske ceste Dobranje – Tijarica – Aržano i uloženo je oko 5,8 mil. kn ove godine.

Asfaltirana je dionica ceste uz Peručko jezero Koljane – Dabar duljine oko 4 km u što je uloženo preko 7 mil. kn.

Završena je cesta Zagvozd – Krstatice, ove godine je uloženo oko 3 mil. kn.

Završena je III. (najteža) dionica ceste Nerežišća – Vela Farska u koju je ove godine uloženo oko 3,5 mil. kn.

Završena je rek. ceste kroz Podstranu do Žrnovnice i uloženo je ove god. oko 1 mil. kn (prethodne god. je uloženo oko 13 mil. kn).Završeni su radovi na cesti kod Zelene katedrale, ove godine je uloženo oko 1 mil. kn.

Završen je ulaz u Pisak vrijednosti oko 1 mil. kn.

Završena je u Segetu rek. ulice Put Vlaške, uloženo oko 1 mil. kn.

Završava se cesta s nogostupom u Primorskom Docu kod škole, ove godine je uloženo oko 2 mil. kn.

Završava se novo raskrižje u Lećevici za ulaz u Centar za gospodarenje otpadom vrijednosti oko 1,1 mil. kn.

Završava se obnova kolnika kroz Srijane, ulaže se oko 1,5 mil. kn ove godine.

U Solinu je završena dionica ceste prema Mravincima, a jedna se još radi, ove godine se ulaže oko 2 mil. kn, u Vrgorcu se rekonstruira križanje žup. ceste s gradskom cestom Pčelinjak III, ŽUC ulaže oko 2 mil. kn, a od toga ove godine 1 mil. kn.

Radi se (usporeno) rek. ceste Studenci – Ričice, ove godine je ulaganje oko 2,5 mil. kn.

Na otocima se dosta radi, na Visu se završava obilaznica Visa do Češke Vile vrijednosti oko 10 mil. kn, na Braču se radi rekonstrukcija ceste Postira – Dol, ove godine uloženo oko 2 mil. kn, radi se rek. opasnih krivina Supetar – Splitska, ulaganje blizu 2 mil. kn ove godine.

Radi se cesta Dubovica – Sveta Nedjelja na Hvaru, ove godine se ulaže oko 3 mil. kn.

Završava se dionica Obilaznice Sutivana, ove godine ulaganje oko 500.000 kn.

U cijeloj županiji se rade nogostupi, saniraju se dotrajali potporni zidovi, pojačava se prometna signalizacija.

Počeli su radovi na cesti Seget – Medena, planira se ulaganje oko 3,5 mil. kn

Počinje rekonstrukcija ceste kroz Krušvar vrijednosti oko 4,3 mil. kn.

Počinje rekonstrukcija ceste Dolac – Trnbusi vrijednosti oko 6,0 mil. kn.

U veljači slijedeće godine početi će izgradnja dijela nove ceste na Čiovu vrijednosti oko 10 mil. kn s zemljištem i planira se završiti do turističke sezone.

Na natječaj za cestu Kamensko – Krolo uložena je žalba (vrijednost oko 2,5 mil. kn).

Iza Nove godine počinje rek. opasne krivine na ulazu u Stari Grad, vrijednost je oko 3 mil. kn.

U veljači 2020. počinje rek. ceste kroz Bliznu Donju u Marini vrijednosti oko 1,5 mil. kn.

Na proljeće 2020. početi će rekonstrukcija dionice ceste Vrgorac – Stilja vrijednosti oko 5 mil. kn te izgradnja ceste Pučišća – Povlja vrijednosti oko 50 mil. kn.

Na proljeće 2020. će početi radovi rek. ceste za Lokvičiće vrijednosti oko 2,5 mil. kn, kroz Rake (Zagvozd – Krstatice), Zmijavci – Podosoje i drugo.

Na proljeće 2020. će početi rek. ceste u Krivodolu kod škole vrijednosti oko 2,5 mil. kn.

Sredinom 2020. početi će izgradnja ceste kroz Zelovo i završiti 2021. godine.

Sredinom 2020. nastaviti će se radovi na asfaltiranju preostale dionice uz Peručko jezero Koljane – Dabar i završiti 2021. godine.

Na jesen 2020. početi će rek. ceste Trogir – Seget vrijednosti oko 10 mil. kn i završiti će se 2021. godine.

Na jesen 2020. će početi radovi rek. preostale dionice ceste Studenci – Ričice i mogu se završiti 2021. godine.

Na jesen 2020. početi će rek. ceste za Sevid i završiti 2021. godine.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime