Danas su u 11 sati u splitskoj osnovnoj školi Kamen-Šine otvoreni Dani tehničke kulture, koje ta obrazovana ustanova organizira u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture grada Splita i nekim od njenih udruga članica. U sklopu Dana tehničke kulture, u školi će za učenike biti provedeno nekoliko raznolikih radionica tehničkih aktivnosti.

Djecu i goste je pozdravio ravnatelj škole Kamen-Šine Bože Ujević, koji je manifestaciju i otvorio. Otvorenje su svojom prisutnošću uveličali i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, pročelnik za društvene djelatnosti Grada Splita Mate Omazić, te predsjednik ZTK grada Splita Martin Olujić. Oni su se prisutnima obratili i s nekoliko prigodnih riječi.

Posebno je zadovoljstvo bilo među gostima vidjeti i prof. Petra Slapničara, bivšeg gradonačelnika grada Splita, koji je daleke 1993. g. bio otvorio školu Kamen-Šine! Prisutni su bili i Joško Kalilić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Splitu, Kamilo Čuljak, dopredsjednik ZTK grada Splita, Tomislav Nikolić, v. d. tajnika ZTK grada Splita, koji je i najzaslužniji za organizaciju ove manifestacije, kao i drugi djelatnici ZTK grada Splita i ZTK Splitsko-dalmatinske županije.

Prva radionica u programu Dana tehničke kulture, bila je ona obrade stiropora. Vodio ju je nastavnik tehničke kulture i predsjednik ZTK grada Splita Martin Olujić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime