Braća Ivo i Toni Bartulović, vlasnici Gastro Ribarnica Brač, s poslovnim partnerom Milanom Prgometom, u subotu 12. siječnja, otvorili su ekskluzivnu ribarnicu u austrijskoj prijestolnici.
I Beč je dobio pristup moru – i to onom najljepšem, Jadranskom. U
Neubau-u, jednom od najprestižnijih kvartova Beča, tek desetak
minuta hoda od strogog centra grada, svečano je otvorena ribarnica
'Gastro Fisch Brač'.
Od ideje do realizacije tri godine
Vlasnici poznatih Gastro Ribarnica Brač u Dalmaciji, Ivo i Toni
Bartulović s poslovnim partnerom Milanom Prgometom, na ideju za
otvaranje ribarnice u Beču došli su još 2016.g. Projekt je krenuo s
realizacijom 2018. godine, nakon što je pronađen adekvatan prostor
koji je zahtijevao potpunu adaptaciju istog.
U cilju zadovoljavanja visokih standarda austrijskog tržišta, radovi su krenuli strelovitom
brzinom te je u samo tri mjeseca projekt uređenja realiziran.
Promovirajući hrvatsku kulturu kombinacijom izvornih dalmatinskih
detalja i modernih karakteristika dizajna, uređenje prostora je
osmislila dizajnerica interijera Marijana Boljat.
Prostor je s karikaturama Joška Marušića dobio specifičnu vrijednost, a da
pritom nisu zanemareni austrijski standardi.
Brojni posjetitelji iz Austrije i Hrvatske
Otvaranje su uveličali hrvatska veleposlanica u Austriji, dr. Vesna
Cvjetković, proslavljeni hrvatski nogometaš s austrijskom
putovnicom Ivica Vastić, vlasnici poznatih tvrtki u Hrvatskoj
(Marikomerc, Sardina Postira), renomirani hrvatski i austrijski
ugostitelji, te brojni drugi ljubitelji kvalitetnih proizvoda iz mora.
Splitski restoran 'Gusar', predvođen vlasnikom Markom Balićem i
cijelim timom oduševio je cateringom, na visokom nivou, dostojnim
svakog istinskog ljubitelja ribe i mora. Budući kupci su iz prve ruke
mogli degustirati što će ubuduće moći kupiti u srcu Beča,
zahvaljujući zadivljujućim vještinama chefa kuhinje restorana
'Gusar' Ivice Tošića.
Posebna atrakcija: Bluefin Tuna
Vrhunac večeri je bila bluefin tuna renomirane tvrtke 'Kali Tuna'.
Tunu je filetirao i posluživao Ivica Katić, chef kuhinje restorana 'Zoi'
iz Splita. Godinama je ova za uzgoj zahtjevna vrsta bila rezervirana
isključivo za japansko tržište, dok je odnedavno standardni dio
ponude Gastro Ribarnica Brač za Dalmaciju i Austriju. Ovom
namirnicom i najzahtjevniji kupci dobili su iznimno cijenjen proizvod
na svjetskoj razini koji savršeno obogaćuje cjelokupnu ponudu
ribarnice.
Interes javnosti prije samog otvorenja, kao i na otvorenju pokazao je
da je otvaranje ribarnice dragulj koji je nedostajao u kruni
multikulturalne ponude austrijske prijestolnice – Beča.






