OTVOREN ODJEL CENTRA SLAVA RAŠKAJ U PODBABLJU Djeca s poteškoćama će napokon dobiti uslugu koja im je nedostupna zbog daljine Splita

Odjel za sada broji 48 korisnika, a u tijeku je primanje novih korisnika

Centar za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj dobilo je prvu dislociraranu jedinicu na Kamenmostu u općini Podbablje.


Opremanje i uređenje Centra započelo je u proljeće 2016. godine, nakon što je Općina Podbablje dodijelila Centru Slava Raškaj prostor u kojem je počelo uređenje Odjela. Županija splitsko dalmatinska je u opremanje prostorija i uređenje okoliša uložila oko tri milijuna kuna.

Odjel je svečano otvorio župan Blaženko Boban, koji je tom prilikom kazao:

– Ovaj projekt uspješno je realiziran zahvaljujući sinergiji lokalne zajednice, županije i nacionalne razine te bi to trebao biti ključ za ostvarenje svih nacionalnih i strateških projekata. Neovisno o političkoj opciji, ovakvi projekti potrebni su građanima i lokalnim zajednicama. Tu nema potrebe politizirati, potrebno je raditi zajedničkim snagama. Vjerujem da će u skoro vrijeme naša Županija izgledati bitno drugačije u prometnom, komunalnom, energetskom i svakom drugom smislu. Stekao sam dojam da smo mi tu sinergiju postigli u suradnji s lokalnim zajednicama i sada zajedničkim snagama trebamo otvarati vrata prema nacionalnoj razini. Otvaranjem odjela Centra Slava Raškaj ovdje u Podbablju, otvoreno je i 16 novih radnih mjesta, što u ovom trenutku u općinama kao Podbablje nije zanemariv podatak.

Djeca s poteškoćama će napokon dobiti uslugu koja im je nedostupna zbog daljine Splita!

Na otvaranju odjela je bila i ravnateljica Centra Slava Raškaj Split, Željka Paleta, koja je za DalmacijaDanas izjavila:

– To je projekt koji smo započeli prije par godina, nakon saznanja da ima puno djece s poteškoćama na tom području, kojima je zbog daljine Splita teško dobiti pomoć koja im je potrebna. Inicijatori projekta su bili roditelji djece s poteškoćama, Centar za socijalnu skrb Imotski, Grad Imotski, Splitsko – dalmatinska županija i Udruga osoba s invaliditetom Split.Mi smo se rado odazvali odraditi ovaj projekt te naposljetku otvoriti ovaj odjel. Županija je odradila lavovski dio posla financiranjem građevinskih radova na adaptaciji prostora, koji smo dobili na korištenje 50 godina bez naknade.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku je odobrilo preimenovanje objekta te odobrilo zapošljavanje dvanaest radnika, a ukupno će biti zaposleno šesnaest radnika.Odjel smo danas svečano otvorili te je počeo s radom. Imamo 48 korisnika, ali taj broj će rasti i u tijeku je primanje novih korisnika.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime