Otvoren Međunarodni sajam turizma PLACE2GO

Više od 180 izlagača iz 21 zemlje - PLACE2GO nikad nije bio veći!

– S više od 20% udjela u BDP i 150 tisuća zaposlenika turizam je važan pokretač hrvatskog gospodarstva, a prema svim pokazateljima ova će turistička godina biti još bolja od rekordne prošle godine, kada smo ostvarili više od 100 milijuna noćenja i uprihodovali više od 11 milijardi eura. Turizam je iznimno važna grana u Europi s više od 10% udjela u BDP-u i s 24 milijuna radnih mjesta – istaknuo je Frano Matušić, državni tajnik u Ministarstvu turizma na svečanom otvorenju sedmog Međunarodnog sajma turizma PLACE2GO, koji se do nedjelje, 18. ožujka, održava u Areni Zagreb.


– PLACE2GO izrastao je u vodećeg promotora globalne turističke ponude u Hrvatskoj. Prošlogodišnje preseljenje sajma u prostore Arene Zagreb posljedica je sve većeg interesa globalnih turoperatora za našom turističkom ponudom, odnosno ukupnim turističkim proizvodom grada Zagreba – kazala je doc. dr. sc. Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Martina Bienenfeld, direktorica TZ grada Zagreba čestitala je organizatorima na sjajno
odrađenom poslu i činjenici da je izložbeni prostor Arene Zagreb popunjen do posljednjeg
mjesta, te pozvala sve sudionike sajma da posjete Festival svjetla u povijesnoj jezgri
Zagreba, koji se – kao i PLACE2GO, održava do nedjelje.

– Ove godine imamo 180 izlagača iz 21 zemlje svijeta, a privi put predstavljaju se Sejšeli, Zanzibar i Obala Bjelokosti – istaknula je Damjana Domanovac, direktorica sajma te dodala kako je sigurna da će PLACE2GO izlagačima donijeti nove poslove, a ljubitelji
putovanja pronaći će nova odredišta.

U sklopu prvog dana sajma tradicionalno namijenjenog poslovnoj publici održani su zanimljivi paneli: Pametni gradovi i inovativna tehnološka rješenja u turizmu, Back to
school – važnost visokog obrazovanja u turizmu i Pozdrav iz Hrvatske – kulturna baština
kao turistički proizvod.

Posjetite li sajam ovaj vikend očekuje vas bogat program, zabavljat će vas poznati svjetski putnici, blogeri i putopisci poput Gorana Milića, Mirele Priselac Remi, Gorana Jovića, Bojana Mušćeta i Dragana Petrica, Vlade Šestana, Damira Zuruba, Saše Pjanića, Damira Filipovića i Ivana Rake, Dejana Nemčića, Ivana Bengerija i Putoholičara. Možete osvojiti i bogate nagrade poput aviokarata za Istanbul i Dublin, putovanja u Tunis ili Gardaland.Ulaz na PLACE2GO i ove je godine besplatan.

Radno vrijeme sajma:
Subota i nedjelja 17. i 18.3.: 10 – 19 satiCjelokupan program 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0