Kamo sa psom tijekom godišnjeg odmora, to već znamo ako nemamo baku, djedu ili susjeda koji ga je voljan pričuvati- tu su hoteli za pse. Ali kuda s biljem kad krenemo na godišnji, to je sad pitanje. I evo i za taj problem rješenja.

Na Gornjem gradu

Svoj omiljeni fikus, kaktus, filadendron ili štogod već, možete ostaviti u Hotelu za biljke. Prvi takav hotel za cvijeće upravo je otvoren na zagrebačkom Gornjem gradu, na inicijativu jedne Meksikanke. Hotel, za razliku od psećih, nije skup, ali osim biljke, morate donijeti i priču o njoj, pišu Vijesti.hr.

Više ne morate gnjaviti susjede da vam zalijevaju biljke dok ste vi van grada. Da vaš omiljeni cvijet ne dehidrira pobrinut će se u Muzeju prekinutih veza, sada i hotelu za biljke. Za one koji žele donijeti biljke upute su jednostavne.

”Samo treba se javiti mailom, treba poslati sliku biljke, upute za njegu, koliko vrijeme će ostati kod nas biljka i najvažnije, priča”, rekla je voditeljica prodaje Ana Gabriela Sandoval Ferrera.

Biljke tako stoje kao izložbeni primjerci uz predmete iz raspadnutih veza. Ideja je bila zazeleniti Muzej, a sve je počelo u srpnju, priča Meksikanka sa zagrebačkom adresom.

”Kad smo se vratili na posao poslije karantene i krenuli smo misliti što možemo raditi u muzeju da poticamo lokalni turizam, da napravimo nešto drugačije i prilagodimo se na svijet koji bi sad trebao biti zeleniji i onda smo rekli da bi bilo zanimljivo imati neke zelene priče”, dodaje Ferrera.

Nove izloške zalijevaju zaposlenici muzeja, i to po preciznom rasporedu. Ako vlasnik sam ne zna kako biljke pravilno njegovati, u muzeju će za savjet pitati lokalnog agronoma.

Izmučen papirus

U ovom se muzeju trenutačno nalazi 14 biljaka i svaka nosi neku svoju priči. Primjerice jedan “Izmučeni kišobranski papirus” zapravo je ovdje na rehabilitaciji. Gospođa ga spašava od svoje mačke koja bi pojela sve njegove listiće, ali evo, ovdje se sada biljka već oporavlja.

Hotel biljne goste prima do listopada. I ginko i palma i aloe vera i kaktus – sve će se biljke vratiti kući – osim jedne takozvane Jezive madagaskarske palme glumca Slavka Sobina. Kažu, djelovala mu je zločesto.

”On nije htio tu biljku, on je donirao ako netko to želi, ali ona je postala najpopularnija biljka jer već smo dobili 5 ili 6 upita za nju, a ona je prvi dan kad je bilo otvorenje hotela našla je novu vlasnicu”, objašnjava Ferrera za Vijesti.hr.

 

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime