U organizaciji Grada Splita i Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj ‘Sunce’ danas je na Rivi održana edukativna akcija ‘Otpad nije smeće!’, a u sklopu programa obilježavanja Dana planeta Zemlje.

Toni Jerković, voditelj projekta i viši stručni suradnik Odsjeka za međunarodne i EU projekte Grada Splita, naglasio je kako akcija ‘Otpad nije smeće!’ predstavlja prvu cjelovitu i promišljenu edukativnu kampanju o sustavu održivog gospodarenja otpadom na području grada pod Marjanom. Prema Jerkovićevim riječima, u nastavku je planirano 37 javnih tribina, a sami građani u projekt se mogu uključiti i preko svojih gradskih kotareva.

Na štandovima su predstavljeni  maštoviti radovi učenika koji su sudjelovali na nagradnom natjecanju u izradi radova i raznovrsnih kreacija od prikupljenog otpada, pod nazivom ‘Prije i poslije – učenici za Dan planeta zemlje 2019.’ Cilj ovog vrijednog projekta je kroz različite komunikacijske platforme i alate – od klasičnih letaka i brošura, različitih vrsta plakata, preko javnih tribina i događanja, igrokaza, edukacija, radionica, radio i TV emisija, radio spotova, pa sve do aplikacija, mrežnih stranica, bannera na internet portalima i multimedije, stvoriti specifičan komunikacijsko-edukacijski sustav koji će omogućiti značajan iskorak u educiranosti građana o održivom gospodarenju otpadom. Projekt sufinancira Europska unija, a njegova ukupna vrijednost je 2.861.524,75 kuna, od čega je Gradu Splitu dodijeljeno bespovratnih 2.325.521,78 kuna.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime