Otok Brač dobio svoju ulicu u francuskom gradu Dijonu

Ulica se zove “Rue de I’Ile Brač”, a kroz nju se protežu zgrade Collège André Malraux

Otok Brač je u petak dobio svoju ulicu u francuskom gradu Dijonu. Ulica se zove “Rue de I’Ile Brač”, a kroz nju se protežu zgrade Collège André Malraux.


Za ovo veliko priznanje otoku Braču su zaslužne dvije škole. Osnovna škola Pučišća kao nositelj i Klesarska škola kao partner ostvarile su suradnju s dvije prestižne škole u Dijonu unutar projekta “BB – hisoire de la pierre”. Tako su ove dvije bračke škole postale najsnažnije promotorice pučiške i bračke baštine u svijetu.

– S pravom ga zovemo Dažon umjesto DIŽON. I danas je dažilo pa se svečanost proglašenja održala u zatvorenom prostoru uz nazočnost prosvjetnih i političkih autoriteta pokrajine Bourgogne. Međutim, najvažniji gost bio je umjetnik Yin Pei Ming koji je oslikao unutarnji pano pri izgradnji Collège-a. Sada taj zid vrijedi nekoliko puta više nego sve školske zgrade. Prije 15 godina to je bio mladi i nepoznati umjetnik, a sada je slavan u cijelom svijetu. Ponosni su oni koji su imali nosa angažirati ga. Lijepo je biti istodobno slavljenikom. OŠ Pučišća pridonijela je svečanosti izložbom učeničkih fotografija velikih formata.- kaže ravnateljica Osnovne škole Pučišća dr. sc. Lidija Puljak.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0