Jedan od velikana NBA lige, košarkaš Kobe Bryant, poginuo je u nedjelju u padu helikoptera u blizini Los Angelesa, zajedno sa svojom 13-godišnjom kćerkom Giannom te sedam putnika, izjavili su dužnosnici.

Helikopter se srušio u nedjelju oko 10 sati ujutro po lokalnom vremenu iznad brdovitoga terena u Calabasasu u Kaliforniji, oko 65 km sjeverozapadno od Los Angelesa.

“Nije bilo preživjelih. Imamo potvrdu koja pokazuje na to da je u helikopteru bilo devet ljudi, pilot i osam putnika”, izjavio je na konferenciji za novinare šerif Los Angelesa Alex Villanueva. Odbio je identificirati žrtve.

Na pitanje novinara vjeruje li da je na mjestu nesreće bilo devet tijela, nakon što je u ranijim izvješćima naznačeno samo pet mrtvih, Villanueva je rekao: “To vjerujemo, da.”

Povjerenik NBA-a Adam Silver potvrdio je da su Bryant i njegova kćerka Gianna među poginulima pa je uputio sućut Bryantovoj supruzi Vanessi, prenosi Index.

NBC News je objavio da su još poginuli suigračica iz košarkaške ekipe Bryantove kćeri te roditelj suigračice John Altobelli i pilot. John Altobelli je trener bejzbol kluba Orange Coast. Među poginulima je, kako piše TMZ, i Christina Mauser. Mauser je bila košarkaška trenerica. Tko su ostali poginuli, za sada nije poznato.

Policija potvrdila da su vremenski uvjeti bili loši

Iako uzrok pada helikoptera nije poznat, razlog bi mogao biti jako loše vrijeme.

CNN-ov meteorolog Michael Guy kazao je kako je bila jako loša vidljivost u vrijeme kad je helikopter pao. Bilo je dosta magle.

“Vlažnost zraka bila je 100 posto, to znači da je zrak bio poput juhe”, rekao je.

Loše vremenske uvjete potvrdila je i losanđeleška policija. “Vremenski uvjeti u nedjelju ujutro nisu zadovoljavali minimalne uvjete za letenje policije u Los Angelesu, rekao je glasnogovornik Josh Rubenstein CNN-u.

Zbog magle losanđeleška policija prizemljila je svoje helikoptere u nedjelju ujutro po tamošnjem vremenu.

Od magle se ništa nije moglo vidjeti, helikopter je kružio

Kako piše TMZ, helikopter u kojem je bio Bryant više je puta kružio i mijenjao visinu. Tako je nekoliko minuta kružio na području Zoološkog vrta u Los Angelesu. Tada je letio prilično nisko, vjerojatno čekajući da se magla raziđe.

Oko 9:30 sati pilot je kontaktirao aerodrom Burbank. Tada je helikopter kružio, a zatim je nastavio put.

U 9:40 sati našli su se usred još veće magle. U tom je trenutku, piše TMZ, helikopter okrenuo na jug. To je bilo kobno jer je letio prema planinskom području. Pilot se naglo popeo s visine od 350 metara na visinu od 600 metara.

Nekoliko trenutaka kasnije, kako se čini, udarili su u planinu.

Ovako je Kobe govorio o svojoj Gianni i koliko je bila zaljubljena u košarku

Bryant je tijekom života bio otac četiriju djevojčica, a posebno je bio vezan s Giannom, drugom najstarijom kćeri i onom koja je sanjala o karijeri u košarci. Tijekom gostovanja u emisiji Jimmyja Kimmela 2018. godine, Bryant se otvorio. Govorio je o prednostima odlaska u mirovinu, uglavnom koliko mu je to omogućilo vremena da trenira Giannu dok je ona nastojala slijediti njegov put košarkaša.

“Sigurno radi na tome”, Bryant je odgovorio na Kimmelovo pitanje želi li Gianna odrasti i igrati u WNBA.

“Najbolja stvar koja se dogodi kad izađemo je to da dođu obožavatelji i kažu: ‘Hej, moraš imati sina! Ti i V (op. a. Bryantova supruga Vanessa) morate imati dječaka kako bi imao nekoga tko će nastaviti tradiciju’, na što je ona jednom odgovorila:

‘Hej, imam to pod kontrolom. Za to vam ne treba sin.’

A ja dodam: ‘Tako je! Imaš. Ti imaš sve pod kontrolom'”, kazao je Bryant.

Bryant i njegova kći Gianna bili su na putu za košarkašku utakmicu kad se njihov helikopter srušio. Sedam ljudi koji su bili u helikopteru također su poginuli.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime