Otkriveni novi detalji: Piromanka palila sve oko sebe, uključujući imanja prvih susjeda

Zasad se ne zna je li sudac istrage prihvatio prijedlog DORH-a da osumnjičenu zadrže iza rešetaka zbog mogućnosti da bi na slobodi ponovno podmetnula požar

Zbog sumnje da je namjerno izazivala požare u naselju u kojem i sama živi, u Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku privedena je 51-godišnjakina. Vjeruje se da je požar izazvala i kod svog susjeda na čijoj su se parceli nalazila plovila u vrijednosti pola milijuna kuna.


Šibensko Općinsko državno odvjetništvo priopćilo je da je privedena 51-godišnja hrvatska državljanka zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

“Postoji osnovana sumnja da je u sedam navrata od 18. srpnja 2017. do 23. srpnja 2017. u Dubravi kod Šibenika; u cilju da izazove požare u naselju u kojem živi; na otvorenom prostoru, u borovoj šumi i na smetlištu, a sve u blizini više obiteljskih kuća, te na parceli svog susjeda (na njoj je bilo sedam plovila na suhom vezu ukupne vrijednosti oko 500.000,00 kuna) i u štali jednog od susjeda, zapaljenim improviziranim bakljama i upaljačem palila krpe i ručnike natopljene lož uljem, stari papir, suhu travu i nisko raslinje. Nakon paljenja došlo je do razbuktavanja požara koji su ugašeni zahvaljujući pravovremenoj intervenciji vatrogasaca, policije i susjeda. Osnovano se sumnja da je na opisani način ugrozila imovinu točno neutvrđene ukupne vrijednosti, ali svakako veće od 200.000,00 kuna, a još jednom od vlasnika susjedne parcele pričinila štetu u iznosu od oko 15.000,00 kuna.

Nakon što je 51-godišnja osumnjičenica ispitana, ovo državno odvjetništvo je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku prijedlog da joj se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela”, stoji u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva.

Zasad se ne zna je li sudac istrage prihvatio prijedlog DORH-a da osumnjičenu zadrže iza rešetaka zbog mogućnosti da bi na slobodi ponovno podmetnula požar.

– Radi se o tome da je ova 51-godišnjakinja namjeno otvorenim plamenom od 18. do 23. srpnja izazvala u Dubravi, zaseoku Relje i Junakovići, ukupno sedam požara. Šest požara su mještani sami ugasili svojom organizacijom na svojim parcelama, a jedan od požara koji je izbio na štali su ugasili policijski službenici koji su bili u preventivnom obilasku ovog područja – rekla je za Dnevnik.hr Sanja Baljkaš iz PU šibensko-kninske


 

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0