Operacija “Sjenka” koju je još 2009. godine provela talijanska policija, okončana je službeno prije pet dana, kada je posljednji osumnjičenik iz Hrvatske prebačen do teritorija Republike Italije, u Trstu.

Posljednjeg dana siječnja Massimo Giuliani (57) je prebačen iz hrvatskih zatvora u talijanske, gdje treba odslužiti kaznu od deset godina zatvora zbog zločina počinjenih u sastavu kriminalne skupine, nakon što je po međunarodnoj tjeralici uhićen u rujnu prošle godine u Žrnovnici.

Provale u bankomate, skladišta, trafike…

Talijanska policija je u Anconi prije 11 godine uhitila Giulianija, “pao” je i Nicola Soccio (36) te još sedam članova bande među kojima je bio i zaposlenik općine Ancona, kod kojeg su pronađena tri pištolja, 250 grama kokaina te dio ukradene robe. Kriminalna skupina je optužena zbog 15-ak teških krađa i razbojništava: koristili su sofisticirane metode, ali i eksploziv, za provale u bankomate, skladišta, trafike te parkirane teretnjake…

Međutim, slično kao i kod nas, nakon dvije godine provedene u pritvoru, pušteni su na slobodu dok su se čekale razne žalbe. Ipak, u travnju prošle godine je presuda postala pravomoćna pa je talijanska policija ponovno krenula u akciju uhićenja.

Soccio je uhvaćen, dok je Giuliani uspio pobjeći. Ubrzo su ga međutim locirali putem društvenih mreža (iako je koristio lažni profil) u Žrnovnici, gdje se sklonio u kući mještanke. Uhićen je u rujnu i od tada je čekao izručenje Italiji.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime