Otac prve rođene bebe u Hrvatskoj uputio zahvale Bračanima: “Čast mi je, ali ne znam kako će nam biti dalje”

Beba dolazi kući za tri dana


RTL se javio iz Petrinje i to u dvorištu u koje uskoro dolaze Bračani. Obnovit će razrušenu kuću – a ona je dom prve ovogodišnje bebe.


Kako je rekao otac novorođenog Darisa, Ferid Safić. Supruga i dijete su dobro. Porod je prošao dobro. Sve je trajalo sat i 20-30 minuta.

– Čast mi je što se dijete prvo rodilo ovdje u Petrinji. Diže moral, ali kako će nam dalje biti ne znam – kazao je Safić.

Obitelj je danas poslijepodne dobila i kontejner.

– To će nam pomoći dok se ova kuća skroz ne revnovira. Strpit ćemo se. Nekako ćemo se stisnuti nas petero – kazao je Safić.

– Od srca hvala svima, pogotovo svim Bračanima i gospođi Ivani Marković, supetarskoj gradonačelnici, jer će nam renovirati kuću, a imamo dvoje male djece i puno nam to znači. Gospođa je najavila da će doći sutra oko podne s projektantima – ustvrdio je Safić.

Mali Daris kući bi trebao doći za tri dana.

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović komentirao je cijelu situaciju.

– Mi ne možemo biti toliko brzi jer nismo mogli predvidjeti potres i da će to potresti cijelu Petrinju. Ovi prostori to nisu doživjeli stotinama godina i ne možemo svima sutra napraviti kuću. Ovo je jako lijepa gesta s Brača. Želim da Petrinja ostane uvijek što je bila – Grad prijatelj djece. Bez djece ništa, ovo je nova nada – rekao je Dumbović.

Dumbović se zahvalio Bračanima te je rekao i u kakvom je stanju vodovod.

– Petrinja je puno devastirana. Ostali smo bez 80 posto zgrada koje treba obnoviti. Mi nemamo komunalno poduzeće ni komunalac. Moramo reći da je sve razrušeno i da smo u malom prostoru gdje nemamo mobilne mreže ni svih uvjeta. Danas mogu reći da 80 posto građana ima vodu. Dočekujemo novu godinu sa željom da što prije zaboravimo ovu staru – zaključio je Dumbović.

Moja reakcija na članak je...
Vau
48
Haha
1
Hagić
13
Hmmm
2
Plač
3
Grrr
5
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime