OSTVAREN VIŠEGODIŠNJI SAN Solin dobio četvrtu novu školsku zgradu zadnjih deset godina, jedna je od najljepših u Hrvatskoj!

"Ovo je četvrta škola na nivou grada Solina i po prvi put ove godine u Solinu imamo program produženog boravka. Naša škola ima ukupno 450 učenika u 20 vrlo moderno opremljenih učionica"

Solin je dočekao taj dan. U srijedu je otvorena godinama iščekivana osnovna škola u Ninčevićima. Novoizgrađena škola, jedna od najmodernijih, a moramo primijetiti i jedna od najljepših u Dalmaciji, nosit će ime Osnovna škola kralja Zvonimira.


– U mom mandatu što gradonačelnika, što župana, u Solinu su se otvorile dvije osnovne škole. To je jedini takav grad u Hrvatskoj, ali devet godina zaredom je najmlađi grad u Hrvatskoj i to je zaslužio. Na to smo jako ponosni i zato treba mnogo ulagati. Nadam se da će ova škola biti primjer drugim lokalnim zajednicama kako ulagati jer ovdje prvi put postoji i cjelodnevni boravak, imamo sportsku dvoranu, vanjsko igralište, zatvoreno parkiralište, ovo je jedna od najsuvremenije informatički opremljenih škola, svaka učionica ima pametnu ploču. Sretni smo i ponosni, ali Solin i njegovi stanovnici su to zaslužili – kazao nam je na otvaranju škole župan Blaženko Boban.

Župana smo pitali koja mu je najdraža solinska škola.

– Pohađao sam školu don Lovre Katića pa bi bilo neobjektivno odgovoriti na to pitanje – politički je odgovorio župan.

90-minutni program na igralištu na otvorenom obogatila su školska djeca, osobito školski zbor koji je s nekoliko pjesama oduševio okupljene. Zanimljivosti programa otvaranja doprinijele su i solinske mažoretkinje.Dalibor Ninčević

Solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević nije krio zadovoljstvo današnjim danom.

– Sretan sam i ponosan što otvaramo drugu školu u kratko vrijeme u Solinu. Zadnjih deset godina ovo nam je četvrta škola. Ova mi je škola posebno draga i pri srcu jer sam i sam sumještanin ovih ljudi koji su dugo čekali školu. Dočekali smo taj dan i prema riječima gostiju radi se o jednoj od ljepših školskih zgrada u Hrvatskoj. Tu će naći mjesto nešto manje od 500 učenika s ovog područja.Upitali smo gradonačelnika nedostaje li još školskih mjesta u Solinu.

– Nedostaje još malo. Izgradnjom još 5 učionica Priko vode rasteretit će se Osnovna škola kraljice Jelene i vjerujemo da ćemo time dovoljno rasteretiti osnovno školstvo na području grada Solina – najavljuje solinski gradonačelnik.

Snježana Rađa

Snježana Rađa je privremena ravnateljica Osnovne škole kralja Zvonimira u osnivanju.

– Ovo je četvrta škola na nivou grada Solina i po prvi put ove godine u Solinu imamo program produženog boravka. Naša škola ima ukupno 450 učenika u 20 vrlo moderno opremljenih učionica. Nažalost, opet ćemo krenuti u dvije smjene, ali evo, dočekali smo da u gradu u vrlo kratkom roku od deset godina imamo drugu osnovnu školu.

Školska dvorana planirana je za nekih mjesec i pol dana. Njenim završetkom će nova škola biti kompletirana.

Komentirala je nastavnički kadar.

– Dio nastavnog kadra OŠ don Lovre Katića je prešao ovdje, a dio se popunio učiteljima koji su imali nepotpunu satnicu u drugim školama.

Koliki je interes za produženi boravak?

– Ove godine čini se roditelji nisu znali, ali krenuli smo sa 17 učenika i nadamo se da će sljedeće godine potreba biti veća. Prostora, volje i želje imamo, a i financijski smo u mogućnosti.

Ravnateljica OŠ don Lovre Katića, Anđelka Slavić, odgovorila je na pitanje gubi li njena škola otvaranjem nove.

– Može se reći “gubimo”. Mi smo podijelili učenike i djelatnike u dvije školske zgrade. U novoj školi će biti 450, a u matičnoj školi don Lovre Katića 650 učenika.

U OŠ don Lovre Katića ste imali i međusmjenu?

– Da, imali smo međusmjenu, ali i 160 učenika u zakupu u bivšem Općinskom sudu. Bilo nam je jako teško raditi, ali i u tako teškim uvjetima postizali smo dobre rezultate. OŠ don Lovre Katića ima status UNESCO-ve udružene škole, radi na brojnim međunarodnim projektima, također smo eko-škola, sudjelujemo na brojnim Erasmus programima, postižemo izvrsne rezultate na natjecanjima i teški materijalni uvjeti nisu nas spriječili da sve što treba pripremimo na vrijeme, pa makar i u vanjskim i zakupljenim prostorima. Sada ćemo svi imati bolje uvjete za rad.

Ante je jedan od učenika koji kreće u novu školu.

– Škola mi se jako sviđa, sviđaju mi se vesele boje i mislim da je prekrasna. Išao sam u OŠ don Lovre Katića i ova mi je puno bolja – kazao nam je.

Svim učenicima Osnovne škole kralja Zvonimira želimo puno uspjeha u novoj školskoj zgradi u novoj školskoj godini!

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

4 KOMENTARI

  1. Ima li odvratnije osobe od ove Anđelke Slavić..nula kao osoba i kao ravnatelj..sramotno je kako se ponasa prema dici..bitno je da uvik naglasava kako su UNESCO-ova skola..mogla je jednom napisat kako ona nema veze s tim nego je dama dosla na gotovo, a drugi su se satrali za taj status.. 💩💩

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime