Osim što Thompson neće pjevati, čini se da predsjednica i premijer neće govoriti pred velikom publikom u Kninu

Ove godine po prvi put neće biti govora visokih državnih dužnosnika na središnjem kninskom Trgu Ante Starčevića

Osim što neće pjevati Thomspon, koji se očito povlači iz Knina kao i HDZ s Josipom Rimac koja je izgubila izbore, čini se da će ovogodišnja proslava Oluje i po mnogo čemu biti drukčija nego proteklih godina.


Naime, kako doznaje Jutarnji list, ove godine po prvi put neće biti govora visokih državnih dužnosnika na središnjem kninskom Trgu Ante Starčevića.

Tako je odlučeno da predsjednica i premijer 5. kolovoza svoje govore u slavu oslobodilačke vojno-redarstvene operacije održe na kninskoj tvrđavi pred odabranim uzvanicima.

Dan ranije, 4. kolovoza, u Kninu bi se trebala održati sjednica Vlade. Državni protokol 5. kolovoza počet će rano ujutro polaganjem zajedničkog vijenca, nakon čega slijedi podizanje zastave na kninskoj tvrđavi u 9 sati i 43 minute, kao i tradicionalni mimohod postrojbi kroz grad te misa. Potom slijede prigodne izložbe i ručak s građanstvom, a navečer će, kako je ŠibenikIN pisao, koncert održati Prljavo kazalište.

Ministar obrane Damir Krstičević nedavno je najavio i kraći aeromiting zračnih snaga HRZ-a. Prema njegovim riječima, 5. kolovoza javnosti bi prvi put bili predstavljeni helikopteri Kiowa kojima bi upravljali hrvatski piloti. Prema dostupnim informacijama, službena proslava Oluje trebala bi završiti oko 13 sati. Državni će dužnosnici otići svatko na svoju stranu, a može se pretpostaviti da će se većina ostalih gostiju uputiti u Slunj. Naime, Ministarstvo branitelja objavilo je da braniteljskim udrugama sufinancira autobuse za odlazak na proslavu u Knin, pa se očekuje da će se dio njih nakon Knina uputiti na Thompsonov koncert.

Predloženi protokol izazvao je nezadovoljstvo kninskog  gradonačelnika Marka Jelića. On je na sastanku s predstavnicima Koordinacije braniteljskih udruga rekao da se “kao građanin, kao gradonačelnik i kao sin hrvatskog branitelja slaže da su branitelji stavljeni u drugi plan po pitanju proslave, što nije primjereno. Stoga mislim da bi protokol trebao uspostaviti bolju suradnju s braniteljima i organizirati sve da to bude svečani dan za hrvatske branitelje”.


Cijeli članak pročitajte ovdje.

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0