Bijeli nisu uspjeli! Osijek se na domaćem terenu plasirao u polufinale Hrvatskog kupa nakon što je slavio protiv Hajduka rezultatom 2:1.

– Tek smo tjedan dana ovdje i ne možemo sve iskontrolirati. Znali smo za njihove refule u napadu koje nismo uspjeli iskontrolirati i primili smo dva gola. Popričali smo na poluvremenu i napravili određene rotacije kojima smo se nametnuli u drugom poluvremenu. Mislim da smo dominirali do zadnjih deset minuta. Stvorili smo par šansi i polušansi i osjetilo se u zraku da idemo prema 2:2. Nažalost, nismo uspjeli. Veliki sam optimist i vidim da momčad ima potencijala. Hrabri smo i mladi i vidim svijetlu budućnost – kazao je nedavno imenovani Hajdukov trener Siniša Oreščanin.

Oreščanin je upitan kako gleda ovu utakmicu s obzirom na proljetni dio sezone.

– Gledam je kao jednu veliku stavku u odrastanju ovih mladih igrača jer je Osijek jedan od najgoropadnijih domaćina i mislim da smo tu igrali protiv jednog jako dobrog domaćina. To smo osjetili i željeli smo to osjetiti. Smatram da imamo potencijala i da budemo bolji u budućnosti – odgovorio je Hajdukov trener.

Upitan je i o vrataru Ljubiću:

– Očigledno da mu je događaj koji je bio na početku utakmice otežao daljnji tijek utakmice. Rekao je tada da je ok i odlučili smo da nećemo trošiti zamjenu. Vjerujem da mu je to bila otegotna okolnost i da je mogao bolje reagirati u nekim situacijama. Smatram da je to samo jedna situacija u njegovom odrastanju.Komentirao je konstataciju da je možda kasno krenuo s napadačem od 50. minute i da je prvo poluvrijeme bilo jalovo.

– Ne. Plan je bio takav kakav je bio. Mislim da smo reagirali na vrijeme što se tiče Gyurcsa. Mislim da nije bitna terminologija je li napadač ili ne, nego koliko igrača dolazi u završnicu i da igra nosi napadačke akcije – kazao je na kraju trener Hajduka.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime