Hajduk je u četvrtfinalu kupa Hrvatske gostovao u Osijeku. Još je uvijek svježa promjena trenera kod splitske momčadi, a Siniša Oreščanin na teren je poslao sljedeću jedanaestoricu: Ljubić – Juranović, Ismajli, Vučur, Bradarić – Palaversa, Nejašmić, Jurić, Caktaš – Jairo, Jradi.

Na samom je početku utakmice bilo opasno pred Hajdukovim golom nakon Bočkajeva dodavanja Mariću, no i Marić i vratar Ljubić poskliznuli su se. Tenzije između Grgića i Bradarića uskoro su se smirile, ali odigravala se nelijepa tvrda borba na sredini terena. Nakon pokušaja Bočkaja i Grgića u 26. je minuti naposljetku pao gol nakon kreacije istih dvaju igrača. Grgić je ubacio, a Bočkaj iskosa s 15 metara zabio.

U 39. minuti Osijek je povisio vodstvo na 2:0 nakon što je Bobanova lopta probila cijelu Hajdukovi obranu, a Hentyjev je udarac bio precizan. Domaćini su mogli Bijele baciti u dodtani očaj u 40. minuti nakon što je Ljubić pogrešnim dodavanjem gurnuo Hajradinovića u priliku, no potom je i obranio zicer. S druge je strane pokušao Palaversa, zatim i domaći Marić, no oba su udarca otišla preko gola.

Osijek je i u nastavak utakmice ušao bolje, prvo je Boban pucao pored gola, a zatim se Marić našao lice u lice s Ljubićem, no vratar Bijelih uspio je obraniti taj udarac. Malo svježe krvi u igru je Bijelih unio Gyurcso koji je u 56. minuti iz slobodna udarca pogodio stativu, a Palaversa je odbijanac uputio preko Maleničina gola.

Potom je s 20-ak metara pokušao Jradi, no Osijekov je vratar bio koncentriran. Juranović je u sljedećem napadu dodao loptu Caktašu koji se oslobodio svoga čuvara, a njegov je udarac Malenica skrenuo u korner. Međutim, pritisak je morao uroditi plodom u 64. minuti kad je Jairo odlično nabacio u peterac za Gyurcsa koji je smanjio na 2:1.

U 76. minuti Jairo i Jradi dobro su osmislili Hajdukov napad, no Caktaševa lopta nije stigla do Palaverse na rubu kazenoga prostora. Bijeli su krenuli u kontru nakon Bočkajeve pogreške, no Henty je blokirao Jaira. U posljednjih 10-ak minuta iz igre su izišli Bradarić i Palaversa, a ušli Fomitschow i Ivanovski. U sudačkoj je nadoknadi Fomitschow ubacio loptu za Jaira, no njegovo je loše primanje rezultiralo Osijekovim otklanjanjem opasnosti. Osim nekoliko žutih kartona u posljednjem dijelu utakmice, većih opasnosti po golove nije bilo. Osijek je sačuvao prednost iz prvoga poluvremena, Hajduku je jedan zgoditak donio kratak tračak nade, no domaći su pobjedom od 2-1 izborili polufinale hrvatskoga Kupa.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime