Svega nas pet dana dijelu od kraja klimatološkog ljeta. Nakon pomalo šokantnog svibnja, koji je donio obilne kiše i neobično niske temperature zraka, mnogi su se pobojali da pravog ljeta neće biti. No, ljeto, kojem se bliži kraj, bilo je znatno toplije od višegodišnjeg prosjeka.

I danas se nastavio niz vrućih dana, iako za razliku od prethodnih dana, nigdje nije bilo iznad vrlo vrućih 35°C.

Najviše dnevne temperature zraka 26.8.2019. (Pljusak.com)

Do kraja mjeseca, ali i do kraja ovog tjedna, promjene neće biti i nastavit će se suho i većinom vruće vrijeme.

Utorak, srijeda i četvrtak donose pretežno sunčano vrijeme. Noću će biti tiho ili uz slab burin, danju će puhati slab maestral, a u četvrtak popodne bit će umjerenog vjetra zapadnih smjerova koji među otocima i na otvorenom moru može imati pokoji pojačan udar. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori do 14 do 20°C, uz obalu i na otocima od 21 do 26°C. Najviše dnevne temperature većinom od 29 do 34°C.

Bez veće promjene bit će u petak. Ipak, već od jutra na krajnjem sjeveru Dalmacije može biti rijetkih grmljavinskih pljuskova, a popodne su mogući ponegdje u Zagori. Vjetar slab, danju će se zadržati vruće.

Sunčano i vruće bit će i u dane vikenda. Malo bure moguće je u subotu ujutro, a u ostatku vikenda slab dnevni vjetar.Prema današnjim prognostičkim materijalima, stabilno će biti i prvih dana rujna, u mnogim krajevima i vruće. Iako se pojavljuje tek kao tendencija, od četvrtka je moguća prva promjena vremena nadolazeće klimatološke jeseni.