Općina Klis raspisala je natječaj za zakup parcela na općinskom zemljištu u Prugovu za gradnju obiteljskih kuća. Natječaj je primarno namijenjen stanovnicima Općine Klis, no i drugi zainteresirani za parcele veličine oko 600 metara četvornih i s postojećim priključcima za vodu i struju će se u budućnosti moći prijaviti. Iako je procijenjena tržišna vrijednost spomenutih parcela u Prugovu 20 eura po metru četvornome, Općina Klis nudi u dugoročni najam cijelu parcelu po cijeni od  90 kuna mjesečno.

Osim ovoga, mlade obitelji koje će svoj dom izgraditi na spomenutim parcelama bit će oslobođene plaćanja komunalnog doprinosa, što je početna ušteda od 20-ak tisuća kuna.

Zemljišta koja nudimo po minimalnim cijenama omogućit će mladim obiteljima u našoj općini da uz značajno niže troškove riješe stambeno pitanje i na taj način osiguraju ključne preduvjete za budućnost. Budući da je cijelo područje Dalmatinske zagore proteklih desetljeća bilo podložno valu iseljavanja, ovakvim pozitivnim demografskim mjerama i pronatalitetnim politikama želimo zadržati stanovništvo i stvoriti uvjete za kvalitetan život, rad i podizanje obitelji”, izjavio je Jakov Vetma, načelnik Općine Klis.

Početna cijena metra četvornog parcele u Prugovo iznosi 90-tak kuna, ovisno o veličini parcele, a dodjeljivat će se prema kriteriju najvećeg ponuđenog iznosa. Nakon deset godina otvara se mogućnost otkupa u koji će se uračunati sredstva koja su na ime zakupa već uplaćena. No, pravo otkupa može se ostaviti i u nasljedstvo s obzirom na to da je, prema zemljišnim knjigama, vlasnik ona osoba kojoj je Općina na natječaju dodijelila zemljište.

Iduće godine, Općina planira ponuditi i dodatne 22 parcele na predjelu Ozrne, a uz zemljište u Prugovu, koje je trenutačno raskrčeno za gradnju budućih kuća, gradit će se i cesta.

Detaljnije informacije o natječaju te kriterijima koje je potrebno ispuniti da bi se stekli uvjeti za prijavu na natječaj, mogu se pronaći na stranici Općine Klis.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime