OPĆA NAVALA Ljudi danas masovno planinare na Mosor, pogledajte parkiralište u Sitnome

Vedru i ugodnu kasnozimsku nedjelju stotine izletnika i rekreativaca iskoristili su za planinarenje na Mosoru

Vedru i ugodnu kasnozimsku nedjelju stotine izletnika i rekreativaca iskoristili su za planinarenje na Mosoru. Naime, u organizaciji Hrvatskog planinarskog društva Mosor, danas se održava tradicionalni uspon “100 žena na vrh Mosora”, po uzoru na sličnu slovensku manifestaciju (100 žensk na Triglav).


Međutim, ove godine HPD Mosor organizira i dodatan događaj. Mosoraši pozivaju sve zainteresirane na otvorenje izložbe arhivskih fotografija „100 žena na vrh Mosora“ u prostorijama društva u ponedjeljak 8. ožujka 2021., povodom međunarodnog Dana žena.

Ovogodišnji uspon se održava kroz četiri odvojena uspona na vrhove (Debelo brdo, Ljubljan, Vickov stup i Veliki Kabal) s različitim mjestom polaska i ograničenim brojem sudionica. Na svakom od uspona, bit će grupe od maksimalno 25 članica zbog poštivanja mjera. Kako naglašavaju iz društva, usponi su predviđeni za članove planinarskih društava zbog epidemiološke situacije.

Kao što se može vidjeti, u nedjelju ujutro parkiralište iznad Sitnog Gornjeg bilo je do posljednjeg mjesta popunjeno, te oni koji dolaze sredinom dana i rano popodne teško mogu pronaći mjesto.

Moja reakcija na članak je...
Vau
30
Haha
3
Hagić
7
Hmmm
1
Plač
1
Grrr
2
Molim?
6


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime