OPASAN PODVIG POJEDINACA Usprkos zabrani, pojedinci na Dinari penju najveću, ali nedovršenu feratu u zemlji

Iz Planinarske udruge Dinaridi poslali su upozorenje


Zahvaljujući PU Dinaridi, koja je sa svojom aktivnošću na području Dalmacije i Dalmatinske zagore trasirala i markirala planinarske putove uz potporu lokalnih planinarskih društava dali su velik doprinos u razvoju planinarstva u ovim krajevima. Tako su planinarima i svim ljubiteljima prirode približili nesvakidašnju ljepotu Dinare i njenih pograničnih vrhova.


Također, izgrađena su planinarska skloništa opskrbljena vodom i smještajem, što je planinarima omogućilo višednevni boravak u planini.

Pored navedenog, PU Dinaridi ne staje, naprotiv, nastavlja s dodatnim radnim aktivnostima. Osmislili su projekt zvan „Ošljak“ s partnerima iz HGSS-a, Općine Kijevo, Udruge veterana 7. gardijske brigade „Puma“ iz Varaždina i PD Promina iz Drniša. Tako su izgradili manji bivak na sredini ferate i planinarskog skloništa „Drago Grubać“ Ošljak, a u završnoj je fazi izgradnja skloništa „Bili cvitak“ te najljepše, najduže i najatraktivnije ferate u Hrvatskoj.

Međutim, mnogi avanturisti se upuštaju na ovu feratu bez obzira na to što ona nije dovršena i što su postavljeni znakovi na kojim se izričito navodi da je prolazak feratom i dalje zabranjen.

“Ovim putem molimo, po tko zna koji put, da se ne penje ova ferata! Razlog je jednostavan, još se izvode radovi, popravljaju određeni dijelovi, postavljaju info table.S nekim penjačima smo dogovorili da je ispenju bez obzira na to što nije dovršena i da nam zauzvrat daju svoju ocjenu i primjedbe. Većina njih je tako i postupila i na tome im zahvaljujemo. Sve prijedloge uvažavamo i uklanjamo eventualne nedostatke.

Ferata je nedovršena i u radovima, što znači “ZATVORENA”. Molimo Vas da poštujete naše preporuke!

I bez ove objave, sve je kao i inače u planini, isključivo i samo na “OSOBNU ODGOVORNOST”. Kad se dovrše svi radovi i steknu sigurnosni uvjeti, po tom pitanju se ništa neće promijeniti!” poručuju iz PU Dinaridi.

Moja reakcija na članak je...
Vau
27
Haha
2
Hagić
8
Hmmm
11
Plač
2
Grrr
7
Molim?
6

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime