Zoran i Ines Mamuzić pobjednici su 2. Memorijala Šimo Đamić – natjecanja za izbor najspremnijeg pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova. Ove se godine prijavilo 58 policajaca te dvije policajke i svi su pokazali zavidnu fizičku spremnost, ali i teorijsko znanje.

Pod vrelim suncem s deset kilograma opreme na leđima prvi je na cilj – u Sibinju pokraj Slavonskoga Broda stigao 41-godišnji Zoran Mamuzić. Sve zapreke zahtjevnog natjecanja uspješno je svladao. I ovu na jezeru Petnja. Ali, kaže, nije bilo lagano, piše HRT.

Na stazi, na obroncima Dilj gore za petama mu stalno supruga Ines Matec-Mamuzić, pobjednica u ženskoj konkurenciji. U Ravnateljstvu policije obavlja administrativne poslove.

– Goni te to da se pokažeš. A posebno, ja sam cijelo vrijeme imala na umu da sam žena. I kako će to sve skupa izgledati – ističe.

Na trkačkoj ruti dokazao se brodski interventni policajac Krešimir Šimić. Stigao je drugi.

– Ratnici onog vremena su nama ostavili taj nekako pobjednički mentalitet da ne odustajemo dok ne dođemo do cilja – ističe Šimić.

Najbolji su nagrađeni, ali i ostali sudionici zaslužuju divljenje. Natjecao se 61 sudionik.

– Ako nisi fizički spretan, sposoban, ako nisi obučen onda nisi pravi policajac. Prema tome svaki mladi policajac bi trebao težiti ovome – ističe zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša.

– Sudjeluju svi vidovi policije, ne samo specijalna i interventna, koji su sigurno najspremniji jer im je to i zadaća, nego i prometna, temeljna, granična… – ističe načelnik PU brodsko-posavske Antun Valić.

Natjecanje je posvećeno legendarnom brodskom zapovjedniku Specijalne policije Šimi Đamiću, javlja HRT.

– Cijela obitelj je ponosna na to što ga dečki nisu zaboravili, njegovi ratnici – ističe sin Zlatko Đamić.

Mnogima je bio uzor. A sada i ovim novim naraštajima policajki i policajaca.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime