Iz Gradskog odbora HDZ-a Omiš je stiglo priopćenje u kojem prozivaju bivšu, ali i sadašnju vlast za nedovršenje kapitalnih projekata. Tvrde i da je sve što je u gradu napravljeno, napravljeno novcem koji je osigurao HDZ, a proračun za 2018. smatraju neostvarivim.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

– Već pet godina grad Omiš, kad se radi o kapitalnim projektima stoji u mjestu. Zaobilaznica, srednja škola, kanalizacija, gradska luka, zaobilaznica Gata- Zvečanje…nema nikakvih pomaka. To su činjenice i to je uspjeh ” Mosta”, Kovačića, Tomasovića i Močića u Omišu.

Ono što se napravilo, sportska dvorana, sanacija stijena i vodoopskrba napravljeno je iz sredstava koje HDZ već prije osigurao. Dug HDZ ove vlasti od 35 milijuna kuna, nastao je velikim investiranjem u komunalne projekte, a i uslijed gospodarske krize, a što je bio slučaj i u drugim gradovima u našoj županiji. Saniran je prodajom Autobusnog kolodvora, kojeg sad nemamo, legalizacijom bespravno izgrađenih objekata i  značajnim povećanjem  naknade od prostora koje koriste hidro elektrane i naknade iz proizvodnje električne energije. Navedeni prihodi u četiri godine nisu bili manji od 70 milijuna kuna, a za koje aktualna vlast u Omišu nije ni prstom makla.

Proračun za 2018. godinu nerealan je i neostvariv. U velikom iznosu on se temelji na sredstvima iz državnog proračuna i fondova EU. Nažalost, takav prihod za grad Omiš je nepoznanica od odlaska HDZ -a  s vlasti 2013. godine . – stoji u priopćenju koje je u ime Gradskog odbora HDZ Omiš potpisao predsjednik GO HDZ Omiš i bivši gradonačenik Omiša Ivan Škaričić.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0