Zbog nastavka izgradnje dijela ‘obilaznice Omiša – dionica DC70 – most Cetina, Omiš istok’ od ponedjeljka, 27. siječnja, na snazi će biti posebna regulacija prometa za županijsku cestu ŽC 6166, odnosno dionicu Omiš – Radmanove mlinice koja će trajati do 16. ožujka 2020. godine kada se očekuje završetak radova.

Radi izvođenja radova na mostu Cetina-iskop za upornjak u tunelu Omiš (dio obilaznice Omiša), zatvara se povremeno za sav promet dio županijske ceste br. 6166 kod tunela Omiš, dionica Omiš-Radmanove mlinice.

O tome su danas izvijestili iz Hrvatskih cesta:

“Zbog radova na iskopu temelja budućeg mosta Cetina navedena cesta zatvarat će se za sav promet svaki radni dan (od ponedjeljka do petka) od 8:00 do 18:00 sati, pri čemu će se u razdpblju od 13:30 do 14:30 propuštati školski autobus uz posebnu pratnju, a bit će omogućeno i prometovanje interventnim službama. Vikendima, odnosno svaku subotu i nedjelju, cesta će biti otvorena za sav promet. Kao alternativni pravac za smjer Omiš-Radmanove mlinice-Kučiće-Slime određuje se: DC8 Omiš – Dubci – DC39 – LC67134 Slime (Kučiće, Radmanove mlinice) i obrnuto.

Suglasnost za privremeno zatvaranje i posebnu regulaciju ove ceste dala je Županijska uprava za ceste Split temeljem Zakona o cestama, a povodom zahtjeva izvođača radova, tvrtke Strabag. Održani su i sastanci s predstavnicima lokalne samouprave te stanovnika kako bi se sve zainteresirane strane na vrijeme obavijestilo o predstojećim radovima i poboljšanjima koja će se izvesti i na županijskoj cesti ŽC 6166.

Ovim putem napomenuli bismo kako smo maksimalno pokušali izaći u susret zahtjevima lokalnog stanovništva te osigurati period tijekom radnog dana za nesmetan prolazak ovom dionicom u vrijeme radova, a da pritom ne ugrozimo rokove koje imamo za završetak istih. U interesu svih je da se radovi čim prije završe kako bi se svakodnevni život stanovnika tog područja čim prije vratio u normalu i kako bi se radovi koji uvjetuju zatvaranje ceste dovršili prije početka intenzivnijeg posjeta turista ovom kraju. Svjesni smo činjenice da je alternativni pravac nešto duži, no molimo građane za strpljenje jer su ovi radovi dio projekta koji će po završetku dugoročno donijeti mnoge pozitivne učinke za ovaj kraj” – stoji u najavi Hrvatskih cesta.

Investitor radova: HRVATSKE CESTE d.o.o. za upravljanje, građenje i održavanje državnih cesta

Kao alternativni pravac za smjer Omiš-Radmanove mlinice-Kučiće-Slime određuje se :

DC8 Omiš – Dubci – DC39 – LC67134 Slime,( Kučiće, Radmanove mlinice) i obrnuto, a za privremenu regulaciju prometa postavit će se privremena prometna signalizacija, a po potrebi osigurati će se samo propuštanje interventnih vozila (vozila: MUP-a, MORH-a, hitne pomoći, vatrogasaca, i sl).

Radovi i privremena prometna regulacija trajat će :

– Od dana 27. siječnja 2020. godine (ponedjeljak) svakim radnim danom od ponedjeljka do petka, od 08,00 -18,00 sati,

– do 16. ožujka 2020. godine.

Mole se svi sudionici u prometu na strpljivost i poštivanje privremene prometne signalizacije.1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime