OMIŠKA LUKA Pogledajte kako će izgledati prva gradska luka i šetnica duga 440 metara!

Maroević navodi kako su dobili lokacijsku dozvolu i sada se čeka građevinska dozvola, koja će, ako sve bude išlo po planu, omogućiti početak radova već u listopadu

Grad Omiš bi u ljeto 2020. godine trebao dobiti prvu gradsku luku. Naime, prema riječima ravnatelja Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije, Domagoja Maroevića ovaj projekt vrijedan 50 milijuna kuna trebao bi započeti u jesen tekuće godine.


Omiš će ovim vrijednim projektom dobiti i 440 metara dugu šetnicu s oko 80 sezonskih vezova, hortikulturnim uređenjem, novom javnom rasvjetom i ormarima za struju i vodu.

Maroević je za Dalmaciju Danas kazao kako će na 10 000 kvadrata kameno oblagačkih radova spomenuta šetnica sličiti na Zapadnu obalu, a proširit će se i postojeća infrastruktura obzirom da domaći brodari trenutno rade u vrlo skučenim uvjetima.

Čeka se građevinska dozvola

Maroević navodi kako su dobili lokacijsku dozvolu i sada se čeka građevinska dozvola, koja će, ako sve bude išlo po planu, omogućiti početak radova već u listopadu.

– Glavni projekt je završen, poslali smo ga na suglasnost državnoj upravi, i sada nam jedino preostaje čekanje građevinske dozvole – kazao je Maroević.

Nakon potrebne građevinske dozvole kreće se s natječajem za izbor izvođača radova, a ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije navodi kako tu ne bi trebalo biti većih problema. Natječaj za odabir izvođača obavit će se u srpnju.

Rok završetka radova je 24 mjeseca

Ovaj projekt jedan je od najzahtjevnijih projekata Lučke uprave obzirom da je na određenim mjestima dubina tvrdog tla na 33 metra, što znači da je to vrlo zahtjevan i kompliciran projekt za izvođenje.

Rok završetka radova je 24 mjeseca, a Maroević navodi kako je realno vrijeme izvođenja radova 2 i pol godine nakon čega će Omiš dobiti prvu gradsku luku i potpuno novi izgled što će ga vinuti u sami vrh turističkih destinacija.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0