Omišani boćarski prvaci Hrvatske: BK ‘Gorčina’ prvak države nakon 40 godina postojanja

Boćarski klub Gorčina momčadski prvak Hrvatske u raffa boćanju

Četrdeseti rođendan ove godine je proslavio boćarski klubGorčina“ iz Omiša i to na kakav način. Nakon BK „Nada“ 1990. godine i BK „Naklice“ 2019.godine, boćarski klub „Gorčina“ se okrunio momčadskim prvakom 1.Hrvatske boćarske raffa lige slavljem u finalnoj utakmici playoffa protiv neporažene ekipe iz regularnog dijela natjecanja, boćarskog kluba „Pržina“.


Gorčina je od početka finala nametnula visok nivo igre i postotak odigravanja u čemu je prednjačio najkorisniji igrač playoffa, Tonći Jerić. U finalu su Jeriću od velike pomoći bili Ante Tonći Jurjević i Ivica Mikas za ukupnu visoku 10:0 pobjedu. U sklopu polufinala protiv prošlogodišnjih prvaka velik doprinos ekipi dao je Luka Žure. Bez obzira što se finale igralo bez gledatelja zbog mjere stožera Civilne zaštite, Jurjević i Željko Žužul, kao istaknuti članovi uprave su ovu titulu zaslužili svojim iznimnim doprinosom boćanju kroz godine.

Pržina, koju predvode kapetan Hrvoje Dotur i predsjednik Zoran Nasić će svoju priliku potražiti u novoj sezoni, a sa Doturom i suigračima će se malo tko naigrati ubuduće.

Koliko omišani imaju talenta i energije za boćanje govori podatak da u Omišu i „Poljicima“ generalno ne postoji boćarska dvorana zatvorenog tipa kakve imaju i Split i Makarska i Sinj. Iako je omiškim igračima i klubovima podrška grada Omiša postojana ievidentna, infrastruktura je ono na čemu svi zajedno imaju posla za odraditi. Srce i duša balotanja u Dalmaciji, omiške balote, naprosto sada već vapiju za istinskim i pravim boćarskim centrom.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime