Podijelite

Jedno od najpopularnijih okupljališta mladih u Splitu iz dana u dan izgleda sve gore i zapuštenije. Kamen, originalno bijele boje, sada je crn i ljepljiv, a cijelom dužinom mul je prekriven i ptičjim izmetom.

Fotograf Goran Leš prošetao je Matejuškom u utorak predvečer i zgrozio se viđenim.

Što se događa upitali smo direktora Čistoće Miroslava Delića.

– Matejušku čistimo svaki dan u dva navrata i peremo svaku noć, ali pri noćnom pranju imamo problem što se tamo još uvijek nalaze građani koji znaju biti u pomalo ‘veselom stanju’, pa se ne može prići strojevima i to oprati. Nije rijetkost ni da prijete i verbalno vrijeđaju naše djelatnike, na što se oni povuku, jer zašto bi to trpili na radnom mjestu. – kaže Delić.

Zaposlenici mi kažu da su u zadnjih pet dana tek u dva navrata uspjeli oprati tu površinu i to ujutro oko 5 sati, a druge dane nikako. Preksinoć su uspjeli oprati donji dio, a na gornjem su bile četiri grupe, oko 40-50 ljudi, koji su tu jeli i pili. Počeli su vikati na naše djelatnike da ih ne ometaju i oni su se povukli. – kaže Delić.

Čistoća za kamen na Matejušci ima poseban stroj kojim se on može pravilno održavati, ali s njim rijetko i dolaze, jer jako prska, što bi još više razjarilo mladež koja tu pije do ranih jutarnjih sati. Kad oni odu, stižu vlasnici brodica, pa upotreba stroja za kamen opet ne dolazi u obzir. Zbog svega navedenog djelatnici Čistoće Matejušku peru običnim strojem i to kad za to uhvate prostora.

Delić dodaje kako to nije jedina lokacija u gradu na kojoj imaju problema. Jedino rješenje vidi u boljoj suradnji s drugim gradskim službama, odnosno komunalcima, koji bi svojim radom trebali pratiti rad Čistoće, što bi rezultiralo puno čišćim gradom.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime