Olujna fronta u večernjim satima zavatila je sjeverni Jadran, da bi se do noći preko sjeverne Dalmacije počela približavati srednjoj Dalmaciji. Prema prvim informacijama zadarsko područje su zahvatili olujni vjetrovi sjevernog smjera čiji su najjači udari prelazili 100 kilometara na sat zbog čega su se podigli visoki valovi i zabilježeni su brojni problemi na moru.

Kako javlja 24 sata jedna jedrilica se nasukala, nevrijeme je počinilo veliku materijalnu štetu. Srušila su se i brojna stabla, a još nema informacija ima li ozlijeđenih. Hitne službe zatrpane, zadarski 112 više ne prima pozive te se isti preusmjeravaju na šibensku centralu.

U zaleđu Zadra prolazno je bilo snažne krupe, koja je ponegdje napadala u sloju debljem od 10 centimetara. Nevrijeme je tijekom večeri zahvatilo i šibenski akvatorij, a također je jačih pljuskova bilo na srednjedalmatinskim otocima od Brača preko Hvara, sve do Visa.

Večernje nevrijeme zapravo je nastavak fronte koja je još tijekom dana zahvatila kontinentalni dio zemlje, a u noći s nedjelje na ponedjeljak i Dalmaciju. U trenutku pisanja teksta fronta još nije stigla južnije od Šibenika, ali sredinom noći i u prvim satima ponedjeljka mogući su olujni udari sjeverozapadnog i sjevernog vjetra, tako da je na moru potreban dodatan oprez.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime