Olakšanje za Hvarane: Riješen problem laboratorija na otoku, ponovno otvara vrata sljedeći tjedan

Ovo je veliki zajednički uspjeh. Forca otok Hvar" - pohvalio se načelnik Peronja


Posljednjih dana na Hvaru se digla velika bura zbog zatvaranja jedinog laboratorija na otoku. Načelnik Općine Jelsa Nikša Peronja otkrio je javnosti da je problem riješen i da laboratorij svoja vrata otvara sljedeći tjedan.


VEZANI SADRŽAJ:

“Uz donošenje rješenja o laboratoriju, doneseno je još nekoliko izuzetno važnih odluka vezanih za unapređenje zdravstva na otoku Hvaru. Jučer je u Županijskome domu zdravlja u prisustvu dr. Marka Rađe ravnatelja Županijskog doma zdravlja, pročelnice za zdravstvo Dijane Luetić, dr. Dina Carića radiologa s otoka Hvara, te svih načelnika i gradonačelnika s otoka Hvara, održan je sastanak s nekoliko tema važnih za razvoj kvalitete zdravstva na otoku.

Naime, problem koji nas je zadnji tjedan dana snašao, riješen je na ovom sastanku, i Laboratorij za vađenje krvi nastavlja na zadovoljstvo otočana i sviju nas s radom kroz sljedeći tjedan, i to ne više kao privatni laboratorij već kao laboratorij u sklopu Županijskog doma zdravlja.

Također, za naš otok dogovorena je nabava novog najmodernijeg CT uređaja iz posebnog EU programa, vrijednosti 4 mil. kn., koji bi trebao biti instaliran na otok tijekom 2021 g., nabava novog rengenskog uređaja, i novog digitalnog mamografa i sonde za ultrazvuk za srce koji dolaze kroz 2020.g.Uz već nabavljeni novi ultrazvuk premium klase prošle godine, moramo zaista konstatirati da ćemo imati zavidnu opremljenost doma zdravlja na otoku.

A ono što nas posebno raduje je da je napokon omogućen dolazak doktora specijalista na otok Hvar iz Splita, gdje ćemo jednom tjedno već imati internistu, a od ove nove godine jednom tjedno i dermatologa, kardiologa, urologa, reumatologa, gastroenterologa, uz sudjelovanje u troškovima svih Općina i Gradova i građana. Na ovaj način naši stanovnici neće morati odlaziti u Split na preglede, već će to biti omogućeno na samome otoku.

Zahvaljujem se svim kolegama načelnicima i gradonačelnicima na otoku, županiji, doktoru Dinu Cariću i pročelnici Luetić, te posebno ravnatelju Županijskog doma zdravlja dr. Marku Rađi.

Ovo je veliki zajednički uspjeh. Forca otok Hvar” – pohvalio se načelnik Peronja.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime