Sinjske mažoretkinje pod vodstvom trenerice i koregrafkinje Vesne Samardžić proteklog vikenda sudjelovale su na Europskom prvenstvu u mažoret plesu koje se održalo u Italiji u gradu Lignanu gdje su postale trostruke Europske prvakinje.
Naslove europskih prvakinja osvojile su u kategorijama Paradna grupa seniori, Tradicionalni pom poni seniori i Tradicionalni pom poni juniori.
Uz tri zlatne medalje osvojena je i jedna srebrna medalja i naslov viceprvakinja Europe u kategoriji Tradicionalni mažoret ples seniori, kao i visoko 6. mjesto u kategoriji solo s rekvizitima juniori Lucija Grgić.
Na EP natjecalo se više od 1000 mažoretkinja iz 14 europskih zemalja Belgije, Bugarske, Češke, Engleske, Francuske, Italije,  Luxemburga, Norveške, Nizozemske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Wellsa i Hrvatske.
Hrvatska mažoret reprezentacija apsolutni je pobjednik ovog EP s osvojenom 21 medaljom, od čega je 11 zlatnih.
Osim Sinjskih mažoretkinja naslove europskih prvakinja osvojile su Splitske mažoretkinje, Požeške mažoretkinje i mažoretkinje Donjeg Kraljevca, uz već spomenute timove dio hrvatske reprezentacije bile su još i mažoretkinje iz Kaštela, Segeta, Pleternice, Murskog Središća, Čakovca.


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime