Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu te nautičkom charteru, u Hrvatskoj je u srpnju ostvareno 2,44 milijuna dolazaka i 18,6 milijuna noćenja što predstavlja 53% dolazaka i 61% noćenja ostvarenih u srpnju prošle godine.

Strani turisti ostvarili su 2,13 milijuna dolazaka (50% razine rezultata prošlogodišnjeg srpnja) i 15,7 milijuna noćenja (58% noćenja prošlogodišnjeg srpnja) dok su domaći turisti ostvarili 325 tisuća dolazaka (91% dolazaka ostvarenih u srpnju prošle godine) i 2,9 milijuna noćenja (81% noćenja prošlogodišnjeg srpnja).

Istim tempom počeo je i kolovoz. U tijeku je vrhunac turističke sezone koju su dobro ‘osjetili’ svi koji su se jutros našli u Trajektnoj luci u Splitu i Supetru.

Zbog velike kolone i pritiska na pomorski promet do podne su u Supetar pristala tri izvanredna trajekta.

– Prometna služba Grada Supetra u suradnji s policijom i lučkim redarima situaciju drži pod kontrolom te vas molimo za strpljenje ukoliko se stvore gužve radi ukrcaja/iskrcaja. Neka nam gužvi i neka nam gostiju. Samo strpljenja! – poručila je gradonačelnica Supetra Ivana Marković.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime