Iz tvrtke Bourbon Offshore, vlasnice broda Bourbon Rhode koji je potonuo 26. rujna, oglasili su se o potrazi za nestalim pomorcima.

Poručili su kako je potraga posljednjih tjedan dana, a posebno od objave vijesti o uočenoj signalnoj raketi intenzivirana, ali kako su svi napori da se pomorci pronađu bili neuspješni.

“Potraga je bila opširna”

Poručili su kako je potraga prošlog tjedna bila intenzivna i opširna.

“Nakon izvješća o mogućem viđenju signalne rakete u noći sa subote na nedjelju s 5. na 7. listopada, Regionalni operativni centar za nadzor i spašavanje je poslao 4 broda u potragu na to područje u podršci američkoj Obalnoj straži i njihovim letjelicama.

Proteklog tjedna je potraga bila intenzivna i opširna nakon signalne rakete koja je prijavljena i satelitskih snimki koje smo dobili od EMSA-e. Nažalost, potraga je bila neuspješna”, poručuju iz Bourbona, javlja Index.

Iz Bourbona poručuju kako deset dana nisu pronađeni znakovi života, ni splav za spašavanje

Iz Bourbona dodaju kako operacija potrage nije pronašla znakove života ni splavi za spašavanje dulje od deset dana unatoč opširnoj i detaljnoj potrazi.

Poručuju kako je Regionalni operativni centar za nadzor i spašavanje odlučio kako potraga neće biti prekinuta te da neće stati na određeni datum.

“Potraga sada ulazi u novu fazu aktivnog motrenja tijekom koje će Regionalni centar mobilizirati sve brodove koji prolaze ovim područjem da sudjeluju u aktivnom motrenju”, dodaju iz Bourbona.

Direktor Bourbona se obratio obiteljima

U današnjem priopćenju objavljena je i poruka direktora Bourbona.

“Naš prioritet je dati obiteljima i rodbini posade Bourbon Rhodea svu potrebnu potporu tijekom ovih tragičnih okolnosti.

U ime naših zaposlenika i posebno onih koji neumorno rade unutar odjela za krizne situacije Bourbona, želim ponovno naglasiti koliko su naše misli s obiteljima nestalih pomoraca”, rekao je direktor Bourbona Gaël Bodénès.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime