OGLASILA SE VLADA RH “Smatramo da štrajk više nije potreban”

- Vlada RH je svoju ponudu od početka razgovora izmjenila tri puta, dok se predstavnici sindikata nisu pomakli s početnih pozicija, poručili su iz Vlade


Andrej Plenković

Čini se da nema kraja napetosti između sindikata i Vlade.


Prvi su najavili veliki prosvjed koji će se održati u ponedjeljak na Trgu bana Josipa Jelačića te su pozvali sve da im se pridruže i iskažu im podršku u ovoj njihovoj borbi.

POVEZANI SADRŽAJ

Oglasila se i Vlada Republike Hrvatske, koja je pozvala sindikate da prekinu štrajk. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Poštujemo štrajk kao način izražavanja nezadovoljstva, ali u trenutku kada povećavamo plaće učiteljima i profesorima za ukupno više od 18% i kada smo se obvezali izmijeniti Uredbu o koeficijentima te ispraviti nepravde i nelogičnosti tog sustava, što se štrajkom i traži, smatramo da više nije potreban.

Otvoreni smo za daljnji dijalog kako bismo pronašli rješenje što prije jer neodržavanje nastave ne koristi nikome, a najmanje djeci i roditeljima. Svi se slažemo da je potrebno pronaći kompromis, ali za to je nužna dobra volja s obje strane. Vlada RH je svoju ponudu od početka razgovora izmjenila tri puta, dok se predstavnici sindikata nisu pomakli s početnih pozicija.”Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime