Sudac istrage odredio je jednomjesečni pritvor desetorici iz afere Janaf, a novinarima se nakon ispitivanja u Uskoku obratio Zoran Mataić, odvjetnik Vinka Grgića, javlja N1.

“Moj klijent je iznio opširnu obranu. Moja pitanja je preduhitrio zamjenik ravnatelja Uskoka. Očitovao se o svemu, negirao je svoju krivnju i negirao je bilo kakav koruptivni dogovor. Pitanje krivnje i pitanje eventualnog istražnog zatvora su dva razdvojena pravca”, rekao je Mataić.

Mataić je rekao kako Grgić poznaje Peteka od ranije, ali kako ni u jednom trenutku nije čuo da bi se izustila ponuda o sto tisuća kuna i da bi bila prihvaćena te da to decidirano izjavljuje.

Grgić je spreman odstupiti s mjesta gradonačelnika, tvrdi Mataić.

“Ako razlog za istražni zatvor bude ponavljanje djela, a to se bude temeljilo na njegovoj funkciji, naravno da je spreman odstupiti. No spreman je odstupiti i iz moralnih razloga”, ističe.

Na pitanje znači li to da je ostavka spremna, Mataić je kazao: “Možda malo trčim pred rudo, ali rekao bih da da”.

Kako je rekao, o curenju podataka Grgić i on ne znaju ništa.

“Stavlja se na teret jedan koruptivni dogovor gdje je obećano 100 tisuća kuna za prilagođavanje uvjeta natječaja koje negiramo, a negiramo i prilagođavanje uvjeta”, rekao je Mataić.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime