Danas je održano još jedno ročište u slučaju masakra u Velom Varošu gdje je Filip Zavadlav kalašnjikovom ubio tri osobe.

Saslušana su dva svjedoka, a zatim su svoje mišljenje iznijeli i vještaci Forenzičkog tima Klinike za psihijatriju. Zaključeno je da nije bio neubrojiv.

Odvjetnik Filipa Zavadlava Branko Šerić kazao je nakon održanog ročišta da bi Zavadlav mogao iznijeti svoju obranu.

Komentirao je mišljenje vještaka.

“Sve ono o čemu oni pričaju je nagađanje o onome što se događalo u njegovom umu za vrijeme počinjenja ovog djela. Oni izvlače neke analize jer se zaključci moraju zasnivat na analizi, ali se kriju iza šifri. U jednom trenu govore o akutnom psihičkom poremećaju, u drugom govore da je do njega došlo nakon. To oni nagađaju, ne znaju. Zato sam ja u jednom trenu planuo. Tko će nam odgovoriti što je bilo u njegovom umu u kritičnom trenutku? Nisam dobio odgovor, šutili su. Ja imam odgovor – čovik je puka. U kolikoj mjeri, da li je potpuno ubrojiv ili smanjeno ubrojiv? Po meni, onoliko koliko poznajem predmet, koliko sam s njim pričao, on je bio neubrojiv”, kaže Šerić.

“Čuli ste njegove prijatelje. Šta je dovelo do toga da to eskalira? Danas smo čuli dr. Arbanasa, sama nesanica, bez drugih faktora može to prouzrokovati u ljudskom mozgu. Nisu to egzaktno ustvrdili, trebalo bi proći laboratorijsko ispitivanje, zašto to nisu učinili?”, dodao je Šerić.

Kazao je i da bi Filip Zavadlav mogao iznijeti obranu.

“Trenutno razmišljamo o tome da iznese obranu, do onog trenutka do kojeg zna što je radio”.

 

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime