Održani 20. Dani volonterskog rada

U petak održan je okrugli stol na temu „Kompetencije stečene volontiranjem kao put prema većoj zapošljivosti”. Okruglom stolu prisustvovali su brojni predstavnici civilnog i javnog sektora te volonteri koji su zahvaljujući volontiranju stekli nove kompetencije i razvili nove talente

Jubilarni 20. Dani volonterskog rada održani su 19. i 20. svibnja 2017. godine. U petak (19. svibnja) održan je okrugli stol na temu „Kompetencije stečene volontiranjem kao put prema većoj zapošljivosti”. Okruglom stolu prisustvovali su brojni predstavnici civilnog i javnog sektora te volonteri koji su zahvaljujući volontiranju stekli nove kompetencije i razvili nove talente.


Damir Mimica iz udruge Glazbene niti ljubavi sjajan je primjer kako volontiranjem razviti nova znanja i vještine te se zahvaljujući tome i zaposliti. Damir je kroz volontiranje na glazbenim radionicama u Gradskoj knjižnici Marka Marulića shvatio da je izvrstan glazbeni pedagog. Danas vodi vlastitu udrugu i podučava brojnu djecu sviranju gitare te kako sam kaže „uspijeva sebi isplatiti pristojnu plaću“.

Snježana Čotić, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ ispričala je kako je kroz svoj rad upoznala brojne mlade volontere koji su je svojim entuzijazmom u pristupu osobama s intelektualnim poteškoćama uvjerili da će biti sjajni i motivirani zaposlenici, unatoč nedostatku formalnog obrazovanja u radu s osobama s posebnim potrebama.

Humanitarno-prodajna izložba održana je drugi dan (subota, 20. svibnja) u Đardinu te je okupila predstavnike 34 organizacije civilnog društva te javne institucije. Na štandovima je bilo šaroliko – moglo se naći svega od knjiga i priručnika pa sve do nakita, ukrasa te prirodne kozmetike. Svaka je organizacija dio sredstava od prodaje na štandu usmjerila Skautskom klubu Marjan, u svrhu adaptacije njihovog prostora u kojem djeluju i „odgajaju“ nove generacije volontera skauta.

Na štandovima su se građani također mogli informirati o uključivanju u volonterske programe pojedinih organizacija te o važnosti volonterskog rada u izgradnji zdravog i humanog društva. U kulturno-zabavnom programu humanitarne izložbe sudjelovalo je 10-ak udruga i javnih institucija, nekoliko plesnih skupina te dječjih zborova i klapa.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0