Svečanost povodom Dana Sveučilišta i proslave 45. obljetnice utemeljenja na kojoj su dodijeljene Rektorove nagrade, nagrade za iznimne sportske uspjehe te počasna zvanja professor emeritus, održana je jučer na Medicinskom fakultetu.

Svečanosti su uz rektora prof.dr.sc. Dragana Ljutića i prorektore, nazočili predstavnici Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita, župan Blaženko Boban i pročelnik za društvene djelatnosti grada Splita Mate Omazić, dekani i čelnici sastavnica te ostali članovi Senata i mnogobrojni uzvanici.

U pozdravnom govoru rektor Ljutić je čestitao svim laureatima i zahvalio im što svojim trudom i radom, kao i iznimnim postignućima, doprinose visokom ugledu i rangiranju Sveučilišta na svjetskim ljestvicama, što ujedno doprinosi širenju pozitivnog ozračja u društvu i daje nadu za bolju budućnost i napredak. To naposljetku, kako je istaknuo rektor, omogućava mladim ljudima da ostanu u svojoj sredini.

Rektorovu nagrade za postignuća u akad. god. 2017./2018. dobilo je ukupno 49 studenata sa svih sastavnica Sveučilišta u Splitu i to u tri kategorije: Rektorova nagrada za izvrsnost, Rektorova nagrada za studentski znanstveni ili umjetnički rad i Posebna rektorova nagrada .

U ime nagrađenih studenata zahvalio se Alen Juginović s Medicinskog fakulteta.

Zahvalnice za iznimne sportske rezultate u sveučilišnom sportu u akademskoj godini 2017./2018. i promicanje Sveučilišta u Splitu u sportskim natjecanjima pripale su pak članovima Akademskog futsal kluba „Universitas“ i članovima nogometne momčadi Sveučilišta u Splitu. Pojedinačnu nagradu zavrijedio je Ivor Šuljić (Alumni Pomorskog fakulteta), koji je bio najbolji strijelac Svjetskog sveučilišnog prvenstva u futsalu održanog u Kazahstanu 2018. U ime sportaša riječ zahvale uputio je član stručnog stožera nogometne momčadi izv.prof.dr.sc Marko Erceg s Kineziološkog fakulteta.Pehar najuspješnijoj sastavnici na UNISPORT sportskim natjecanjima za studente Sveučilišta u Splitu za akademsku godinu 2018./2019. pripao je Kineziološkom fakultetu, u čije ime ga je preuzeo dekan prof.dr.sc. Damir Sekulić. Naime, održana su službena prvenstva Sveučilišta u Splitu u 14 sportova od čega se 12 sportova bodovalo za ukupni poredak, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Treće mjesto pripalo je Ekonomskom fakultetu, a drugo Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.

Dan Sveučilišta uvijek je prilika da se prepoznaju posebno vrijedni pojedinci koji su svojim dugogodišnjim radom zadužili Sveučilište i stekli pravo dodjele počasnog zvanja professor emeritus.

Temeljem odluke Senata Sveučilišta u Splitu u časno i zasluženo zvanje dodijeljeno je:
Dr. sc. Petru Filipiću, umirovljenom redovitom profesoru u trajnom zvanju Ekonomskog fakulteta u Splitu
Dr. sc. Milanu Ivaniševiću, umirovljenom redovitom profesoru u trajnom zvanju Medicinskog fakulteta u Splitu
Dr. sc. Maji Paveli Vrančić, umirovljenoj redovitoj profesorici u trajnom zvanju Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu
Dr. sc. Danici Škari, umirovljenoj redovitoj profesorici u trajnom zvanju Filozofskog fakulteta u Splitu
Dr. sc. fra Luki Tomaševiću, umirovljenom redovitom profesoru u trajnom zvanju Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu.

U ime professora emeritusa zahvalio se prof.dr.sc. fra Luka Tomašević.

U umjetničkom programu proslave sudjelovao je Mješoviti umjetnički zbor Umjetničke akademije u Splitu, pod ravnanjem maestra profesora Vlade Sunka.

rektor1
rektor2


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime