Golf teren u Stobreču u nedjelju je bio- pun žena. Naime, održavao se Women’s Golf Day.

“Danas smo imali Women’s Golf Day, znači Dan ženskog golfa. Taj dan je inače 2.6. svake godine, ali ove godine se nije održao 2.6. zbog korone i odgođen je za 1.9., međutim mi smo to održali u nedjelju, lakše je jer je vikend, puno nam je lakše bilo to sve organizirati”, kazao nam je Boro Rajić, predsjednik Golf kluba Split 1700.

“Odigran je ženski turnir u parovima, ali na kraju na proglašenju pobjednika nije bilo proglašenja pobjednika jer nije smisao ovog dana igranje golfa da bi netko pobijedio nego je smisao ovoga dana promovirati golf među ženama. Inače, u svijetu se rekreacijom bavi 80 posto muškaraca i 20 posto žena, isti takav podatak je i u golfu- 70 posto su muškarci, a 30 posto ili manje su žene. Smisao ovoga je da se golf popularizira općenito, ali posebno među ženama.

Istovremeno se odigrala i škola golfa. Golf je sport kojim se mogu baviti ljudi od 7 do 77 godina, mi imamo u klubu čovika koji igra i ima 85 godina. Danas smo imali pokazne sate golfa radi promocije, da žene dođu i probaju igrati golf. 12.9. naš klub starta sa školom golfa tako da svi koji su zainteresirani, a naročito žene, se mogu javiti u klub i prijavit se za školu golfa koja će počet 12.9. Istovremeno se to odigravalo u Zagrebu i na još 900 lokacija u svijetu”, ispričao nam je Rajić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime