Održan Festival tehničke kulture 2019.: Festival je posjetilo više od 400 zainteresiranih

Program su obogatile i gostujuće organizacije, predstavnici nekoliko drugih zajednica tehničke kulture, kao i Hrvatske zajednice tehničke kulture (HZTK).

Kako je i bilo najavljeno, ove srijede i četvrtka je u dvorani Gradskog kotara Spinut održan ovogodišnji Festival tehničke kulture. Festival je uz pomoć Gradskog kotara Spinut organizirala Zajednica tehničke kulture grada Splita, a cilj mu je bio upoznavanje građana – posebice djece i mladih – s raznovrsnim djelatnostima Zajednice i njenih udruga članica. Za tu su svrhu članovi Zajednice i udruga članica priredili besplatne radionice, prezentacije i izložbe, te jedno predavanje.


Program su na sličan način obogatile i gostujuće organizacije, predstavnici nekoliko drugih zajednica tehničke kulture, kao i Hrvatske zajednice tehničke kulture (HZTK). Tijekom dvodnevnog rada, Festival je posjetilo više od 400 zainteresiranih, mahom učenika i njihovih nastavnika. Posebnu je pozornost izazvala radionica u organizaciji HZTK, u kojoj su modelarske vještine bile udružene s onima s područja elektronike. Učenici su izrađivali svijetleće značke, stolne lampe u obliku sove i slične rukotvorine „na struju“.

Prvog dana uvečer je održano i znanstveno-popularno predavanje o planetima koji postoje izvan Sunčevog sustava, ali je zbog ružnog vremena najavljeno promatranje neba teleskopom moralo biti otkazano.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime