Projektni dan Centra izvrsnosti SDŽ održao se 13. travnja 2019. na splitskom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u okviru ovogodišnjeg Festivala znanosti.

Nakon uspješno odrađenih 12 subota unutar četiri centra (Centar izvrsnosti matematike, Centar izvrsnosti informatike, Centar izvrsnosti novih tehnologija, Centar izvrsnosti prirodoslovlja), učenici su htjeli predstaviti sve ono što su naučili, sve izazove koji su stavljeni pred njih, a koje su uspješno savladali.

U prezentacijskom dijelu, polaznici programa i njihovi mentori, s velikim entuzijazmom pokazali su pokuse, alate, aplikacije, poligone, robotska rješenja, različite primjere zadataka kroz koje su prolazili i sve što su izradili tijekom programa pojedinog centra. Oduševljeno su odgovarali na sva postavljena pitanja i prepričavali svoje dojmove koje su stekli u ovogodišnjem programu Centra izvrsnosti.

Nakon prezentacijskog dijela programa svim sudionicima, i polaznicima i mentorima, dodijeljena su priznanja i zahvalnice, jer njihov višemjesečni trud, rad i zalaganje prepoznati su i nagrađeni.

Nadamo se da će ovaj mali poticaj, budućim sudionicima, omogućiti uvid u rad centara izvrsnosti i potaknuti ih da se prijave za sudjelovanje u idućoj školskoj godini i zajedno s našim dosadašnjim polaznicima i stručnim mentorima pokažu svoja inovativna rješenja i genijale izume.

A svim sudionicima Centra izvrsnosti u ovoj školskoj godini 2018./2019. jedno veliko hvala! – poručili su organizatori.1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime