Osnovna škola Vjekoslava Paraća zajedno s Gradom Solinom, u okviru projekta Grad Solin – grad prijatelj djece, organizira gostovanje i predavanje dr. Gordane Buljan – Flander, ravnateljice Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

Trideset se godina svoje karijere bavi djecom. Kao dječji psiholog u Klinici za dječje bolesti Zagreb često se susretala sa zlostavljanom i zanemarivanom djecom koja nisu imala potrebnu zaštitu odraslih. Stoga je bila među prvima koji su početkom ’90.-ih godina u Hrvatskoj prepoznali ovu problematiku te joj je posvetila svoj daljnji rad. Osnivačica je savjetodavne linije za zlostavljanu i zanemarenu djecu “Hrabri telefon” te inicijator osnivanja Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, koja je od strane Vijeće Europe prepoznata kao model dobre prakse i tako predstavljena u UN-u.

Posebno je posvećena prenošenju svojih znanja i iskustava budućim stručnjacima kao profesorica na Filozofskom fakultetu u Osijeku i Hrvatskim studijima u Zagrebu. Stalni je sudski vještak za zlostavljanu i zanemarenu djecu.

Predavanje će se održati u Javnoj ustanovi u kulturi Zvonimir, Solin, dana 5. ožujka 2020. godine s početkom u 19 sati.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime