Na prijedlog Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, kao i Stožera civilne zaštite Grada Imotskog i Općina Cista Provo, Lovreć, Lokvičići, Podbablje, Proložac, Runovići, Zagvozd i Zmijavci, uvode se nužne epidemiološke mjere za njihovo područje, u trajanju od 14 dana.

Na sastanku Stožera civilne zaštite Grada Imotskoga i stožera općina Imotske krajine donesene su zajedničke mjere u povodu trenutne epidemiološke situacije u krajini.

Imotski, Cista Provo, Lovreć, Lokvičići, Podbablje, Proložac, Runovići, Zagvozd i Zmijavci danas uvode nužne epidemiološke mjere za njihovo područje, u trajanju od 14 dana.

Radi se o sljedećim mjerama:

  • na svadbama ograničiti broj osoba na 50,
  • dopustiti rad ugostiteljskih objekata iz skupine „barovi“ i skupine „bistroi“ samo na otvorenim terasama, a zabraniti rad u zatvorenom dijelu objekta,
  • sahrane obavljati bez iskazivanja sućuti ožalošćenima,
  • obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja djeluju kao izletišta i pružaju ugostiteljske usluge ograničiti na pružanje usluga skupinama s do 20 osoba,
  • ostale proslave obilježavati isključivo u krugu obitelji u skupini s do 20 osoba.

S obzirom na to da je situacija šarolika i da neke županije i dalje imaju relativno dobru epidemiološku situaciju, dok su neke debelo u crvenom, Nacionalni stožer civilne zaštite za danas je organizirao sastanak sa svim predstavnicima lokalnih stožera, javlja Jutarnji list.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs smatra da bi nastava u školama trebala početi 7. rujna, a epidemiolozi da bi početak škole trebalo odgoditi u županijama koje imaju veliki broj zaraženih. Danas se očekuje odluka o načinu na koji će početi školska godina.

Danas u 14 sati u Ministarstvu znanosti i obrazovanja će biti predstavljene Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.

Upute će predstaviti ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs i dr. sc. Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja HZJZ-a te ujedno koordinatorica Radne skupine za razradu i predlaganje mjera za početak pedagoške, školske i akademske godine 2020./2021.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime